VII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu

Türk Dünyasının sosyal bilimlerin her alanında ihtiyaç duyduğu ilmi araştırmalara ortak bir  paylaşım  zemini  sağlamak amacıyla  Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi  öncülüğünde  düzenlenmeye  başlanan Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyomu'nun yedincisi 18-20 Haziran 2020 tarihleri arasında Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi  ev sahipliğinde Niğde'de, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (Niğde,Türkiye),  Kazak Kızlar  Pedagoji Milli  Üniversitesi (Almatı,  Kazakistan),  M. Akmulla  Başkurt Devlet  Pedagoji  Üniversitesi  (Ufa,  Rusya)  ve  Bakü  Avrasya  Üniversitesi  (Bakü,  Azerbaycan  ) işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Sempozyumda, Türk Dünyasını ilgilendiren dil, edebiyat, tarih, coğrafya, eğitim, kültür, sanat, iletişim, uluslararası ilişkiler, işletme,  ekonomi,  din,  felsefe,  sosyoloji,  turizm  ve kadın çalışmaları  gibi  alanlarda  akademik  konuların  ve  güncel  meselelerin  tartışılması, karşılıklı deneyimlerin  paylaşılması, araştırma   yöntemlerin   belirlenmesi,   yeni   bilimsel  araştırma yönelimleri    üzerinde    fikir  paylaşımında bulunması    ve    gelecekte    Türk  Dünyasında gerçekleştirilecek ortak projelere zemin  hazırlaması amaçlanmaktadır. VII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırma Sempozyumu'na katılım ile ilgili tüm şartlar ve bilgiler sempozyum (www.utudas.org) ağ sayfasında yer almaktadır.Afiş yazı ekindedir.