image/svg+xml
image/svg+xml

BAKKA Kaynak Verimliliği Semineri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kalkınma Ajansları için her sene bir tema belirlenerek bu tema çerçevesinde ajansların çalışma yürütmesi istenmektedir. Bakanlık 2020 yılı teması olarak ‘Kaynak Verimliliği’ konusunu belirlenmiş olup bu doğrultuda ‘Üretirken ve Tüketirken Verimlilik’ sloganıyla hareket edilmektedir.

BAKKA tarafından 2020 yılı Çalışma Programında kaynak verimliliği teması kapsamında bölge paydaşlarına yönelik olarak farkındalık semineri gerçekleştirilmesi planlanmıştır. ‘Endüstri İşletmelerinde Enerji Verimliliği ve Yalın Üretim’ konulu seminer kapsamında iki farklı konuşmacı ile iki saat sürecek çevrimiçi bir toplantı organize edilmiştir. 9 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 15.00'da başlayacak toplantı için çevrimiçi seminer bağlantı linkine aşağıda yer verilmiştir.

Seminerde Endüstri İşletmelerinde Enerji Verimliliği başlığında Özge Renklidağ, Yalın Üretim başlığında ise Yusuf Topal sunum yapacaktır. Seminerin ilk sunumunda Kaynak Verimliliğine Genel Bakış, Küresel Isınma, İklim Değişiklikleri, Enerji Verimliliği, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi konuları ele alınacak olup ikinci oturumda Yalın Üretimin Hedefleri, Prensipleri, Üretim Araçları, İsraf, Yalın Ev ve Altı Sigma konuları anlatılacaktır.

Farkındalık etkinliği bölgedeki işletmeler, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları Birliği, Üniversiteler, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların yer aldığı geniş bir kitleye hitap etmekte olup kaynakların yerinde ve doğru kullanımı ile enerji verimliliği hususlarında bölgede farkındalık bilincinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Farkındalık etkinliğimize katılımlarınız ve ilgili paydaşları etkinliğimize davetiniz hususunda gereğini arz ve rica ederiz.

Seminer Platformu     : Zoom Toplantısı

Tarih ve Saat                   : 9 Temmuz 2020 Perşembe Saat 15:00

Bağlantı Linki                 : https://bit.ly/3dUcDqr

  • Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme semimeri gerçekleştirildi.

  • Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme sunumları Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü Mentör ekibi tarafından gerçekleştirildi.

  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.