Bilimsel Araştırma Proje başvuruları başladı. (17 EYLÜL - 1 EKİM 2018)

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU ŞARTLARI

• Başvurular http://ubys.bartin.edu.tr/ web adresinden 17 Eylül 2018-01 Ekim 2018 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Belirtilen tarih aralığında online olarak yapılan başvuruların sistemden onay verildikten sonra alınan başvuru çıktıları, ilgili birim amirine imzalatılıp 02 Ekim 2018 Salı günü mesai bitimine kadar “Proje Öneri Kontrol ve Teslim Tutanağı ve ekleri ile birlikte” BAP Birimine iletilmediği taktirde başvurular dikkate alınmayacaktır.

• Projelerde talep edilen her türlü mal ve hizmet alımı gerekçeli ve ayrıntılı olarak yazılmalıdır. Proje bütçesi yapılırken, tüm harcama kalemlerindeki miktarların ayrıntılı olarak gerekçelendirilmesi gerekmektedir (Muhtelif kırtasiye, muhtelif sarf, muhtelif temizlik, bilgisayar malzemesi donanımları vb. şeklinde genel ifadelerle yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir). Bütçe teklifinde bulunurken bütçe hazırlama rehberinde yer alan dörtlü ekonomik tasnif kodları (http://bap.bartin.edu.tr/SayfaIcerik.aspx?tevJ1R7KBOjUpkMZhiudUQ==) dikkate alınmalıdır.

• Makine-teçhizat, sarf malzeme ve hizmet alımları en az bir firmadan alınacak güncel tarihli proforma fatura ile belgelendirilmelidir. Makine-teçhizat isteklerinde teknik şartname eklenmelidir.

• Yolluk kalemindeki harcamalar gerekçeleri ile birlikte ayrıntılı olarak belirtilmelidir (Kaç kişi, ne için, nereye vb. bilgilerin eklenmesi). Bartın Üniversitesi Yurtiçi ve Yurtdışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Yönergesine uygun olmak şartıyla Bilimsel Etkinliklere sözlü sunum ile katılım (katılım ücreti ve yolluk yevmiye dahil) desteklenecektir.

• Kitap alım talepleri desteklenmeyecektir.

• Yazılım talepleri Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın yazılımın Üniversitemizde olmadığına ve internetten ücretsiz indirilemeyeceğine dair onayı alındıktan sonra talep edilebilir. Alınan onay belgesinin proje önerisi ekine konulması gerekir.

• Proje bütçesi hazırlanırken, talep edilen ödeneklerde mutlaka KDV dahil maliyet hesaplanmalıdır.

• Demirbaş malzeme taleplerinde BAP envanterinde çalışır durumda olan malzemeler dikkate alınarak önerilmelidir. Makine Teçhizat/Bilgi İşlem alımlarında BAP Komisyon kararları doğrultusunda alımı veya envanterden kullanımı desteklenecektir.

• Proje yürütücüsünün aynı anda en fazla 2 adet kapsamlı araştırma projesi veya katılımlı araştırma projesi ile 3 adet lisansüstü tez projesi desteklenebilir. Bir Öğretim Elemanı devam eden en fazla 5 projede yürütücü veya araştırmacı olarak görev alabilir.

• Sonraki dönemlerde proje başvurusu yapılabilmesi için, Bartın Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi (http://bap.bartin.edu.tr/handler/DosyaHandler.ashx?DosyaId=22993) Madde 12’de belirtilen yayın koşulunun sağlanmış olması gerekmektedir. Proje Önerisi ile birlikte bu yayın bilgileri de sunulmalıdır.

• Bütçe imkanları dikkate alınarak, yüksek lisans proje önerileri en fazla 5.000,00 TL, doktora proje önerileri en fazla 15.000,00 TL, bunların dışında kalan proje önerileri en fazla 20.000,00 TL’ye kadar

• Kırtasiye malzemesi en fazla 500,00 TL, baskı ve cilt giderleri en fazla 500,00 TL’ye kadar

• Tez projeleri için sağlanacak “mali destekler, ilgili lisansüstü eğitim ve öğretim mevzuatında belirlenen normal öğrenim süreleri ile sınırlıdır”.

• “Üniversitemiz, Bartın ve Batı Karadeniz bölgesine yönelik proje önerilerine” öncelik verilecektir. Bu doğrultuda hazırlanacak Fen ve Mühendislik Bilimleri proje önerilerinin İlimizin ve Bölgemizin bölgesel ve sektörel kalkınmasına yönelik somut, ekonomik fayda sağlama potansiyeline sahip olması; Sosyal ve Beşeri Bilimler proje önerilerinin İlimizin ve Bölgemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olması önemlidir.

• Lisansüstü proje başvurularında, “projenin tez konusu olduğuna dair ilgili Enstitü Müdürlüğünün Yönetim Kurulu kararının” proje başvurusuna eklenmesi gerekmektedir.

• Lisansüstü proje başvurularında lisansüstü öğrencisi ve 2. danışman dışında araştırmacı yazılamaz.

• Bilimsel Araştırma Projesi başvurularının değerlendirilmesinde, “içerik yönünden eksiklikler bulunması halinde” proje işleme konulmayacaktır.

• Lisansüstü tez projeleri haricindeki proje türlerinde, “TÜBİTAK vb. kurumlara başvuru yapılmış ancak kabul edilmemiş projelere ibraz edildiği takdirde” öncelik verilecektir.

• Hakem önerileri “aktif olarak göreve devam eden” ve hakem şartını sağlayan kişilerden oluşmalıdır.

• Bütçe kalemi olmaması nedeniyle bu dönem Bursiyer desteği verilemeyecektir.

• Projede Kurum dışı personel olması durumunda katılımlı araştırma projesi olarak sunulmalıdır.

BAP Envanter Listesi için Tıklayınız.

Bilgi ve sorularınız için BAP Koordinasyon Birimi'ni arayabilirsiniz.

Tel: 0378 223 53 55 / 53 56

• Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

• TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

• EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

• Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

• Tek Pazar Programı Başvuruları

• TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

• Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

• Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.

• Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği 32 farklı ilden yarışmacıların katılımıyla başladı.

• BİGG DÜNYA 2023-2.Dönem Yeşil Büyüme Çağrısı | Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği