image/svg+xml
image/svg+xml

IFAD ve BAKKA Projeleri Hakkında Bilgi Teatisi

Tarım ve Orman Bakanlığının IFAD (Uluslararası Tarım Kalkınma Fonu) projeleri ile BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) projeleri hakkında bilgi alış-verişinde bulunmak üzere bir toplantı düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile BAKKA işbirliğinde düzenlenen toplantıya Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliği yaptı.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü ve personeli, Bartın BAKKA koordinatörü ve uzmanları, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesinden Proje Teknoloji Transfer Ofisi- BAKKA ve Diğer Kamu Kurumları Projeler Birimi Sorumlusu, Orman İşletme Müdürü, İl Ozel İdaresinden bir Şube Müdürü, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü, Doğa ve Küre Dağları Milli Parklar Şube Müdürlüğünden bir temsilci, Bartın TSO Genel Sekreteri ve uzman misafirler katıldı.

Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulsetter BAYRAM IFAD projeleri hakkında bilgi vererek yapılabilecek proje konuları ve şartları hakkında açıklamalar yaptı. IFAD proje çağrılarının 2020 yılında yapılacağını dolayısıyla 2019 yılının proje hazırlığı ile geçirilmesi gerektiğini belirtti.

BAKKA Koordinatörü O. Bahadır KALECİK BAKKA projeleri ve yapılan fizibilite çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesinden katılım sağlayan Proje Teknoloji Transfer Ofisi- BAKKA ve Diğer Kamu Kurumları Projeler Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa ARTAR projelendirmelerde ve proje üretmede Üniversite ile yapılacak işbirliğinin önemine işaret ederek, bu konularda Üniversitenin önemli katkılar sağlayabileceğini ifade etti.

Orman İşletme Müdürü Selahattin YANIK orman ürünlerine yönelik yapılabilecek proje ana konuları hakkında bilgi verdi.

İl Özel İdaresi adına Şube Müdürü Yüksel UĞUR İl Özel İdaresinin projelere sağlayabileceği katkıları dile getirerek ilin önceliklerinden bahsetti.

Orman ve Su İşler Şube Müdürü Ahad DELİORMAN yerli yatırımcıların önemine dikkat çekerek, yerli yatırımcıların harekete geçirilmesi için çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Doğa ve Küre Dağları Milli Parklar adına katılan Ziraat Mühendisi Yemlihan ATILGAN milli parklar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bartın TSO Genel Sekreteri Ahmet İNCEKARA Bartın ilinde arıcılığın geliştirilmesi ve kestane balının markalaşması için projeler üretilmesi ve çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Uzman misafirler de Zonguldak ilinde yapılan fizibilite çalışmaları ve Bartın ilinde yapılabilecek yatırımlar hakkındaki fizibilite fikirleri ile ilgili bilgi sundu.

Toplantı tüm katılımcıların tarım, orman ve diğer proje fikirleri ile uygulanabilecek projelerin uygunluğuyla ilgili görüşleri hakkında karşılıklı bilgi alış-verişinde bulunmaları ve Bartın iline yapılacak projeler hakkında iyi dileklerini sunmalarıyla son buldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.

  • Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği 32 farklı ilden yarışmacıların katılımıyla başladı.

  • BİGG DÜNYA 2023-2.Dönem Yeşil Büyüme Çağrısı | Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği