image/svg+xml
image/svg+xml

İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte olan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “Türkiye’de İklim Değişikliği Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” uygulanacaktır.
Programın küresel amacı; Türkiye'de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesi; özel amacı ise toplulukların ve şehirlerin dayanıklılığını artırmak, doğal kaynakları ve ekosistemleri korumak ve etkilenebilir ekonomik sektörlerin uyum kapasitesini artırmaktır.
Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6.800.000 Avro olup, projelere %50 - %90 aralığında hibe sağlanması planlanmaktadır.
Proje sürelerinin 12 aydan az, 18 aydan fazla olmaması öngörülmekte olup, Program’a sivil toplum kuruluşları (dernek ve vakıf vb.), belediyeler, yerel yönetimler (bölge veya il müdürlüğü, il özel idaresi, valilik vb.), üniversiteler veya araştırma kurumları / merkezleri, kalkınma ajansları ve kar amacı gütmeyen sendikalar ile kooperatifler katılım sağlayabilmektedir.
Programın, çağrısı son başvuru tarihi ise 30 Kasım 2020’dir. Bu bağlamda, Hibe Programı’nın tanıtılması ve proje teklifi hazırlama ile ilgili detaylı bilgilendirmenin yapılması amacıyla Bilgilendirme Günleri’nin 23-26-28-30 Ekim ile 2-4-6 Kasım tarihlerinde çevrimiçi araçlar üzerinden gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
Hibe başvuru rehberi ile eklerine  ve bilgilendirme günleri takvimi ile kayıt linkine “Türkiye’de İklim Değişikliği Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi”nin websitesi (https://iklimeuyum.org/) üzerinden erişim sağlanmaktadır.
  • Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme semimeri gerçekleştirildi.

  • Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme sunumları Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü Mentör ekibi tarafından gerçekleştirildi.

  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.