image/svg+xml
image/svg+xml

Öğrencilere Yönelik ‘Proje Hazırlık ve Uygulama Süreçleri Eğitimi’ Gerçekleştirildi.


Öğrencilerimizin “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında Türkiye’de ilk 5’e girme başarısı gösterdiği Üniversitemizde bu kapsamda çalışmalar ara verilmeden sürdürülüyor. Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen online seminerde, öğrencilere proje yazma ve yönetme konularında bilgiler verildi.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından verilen eğitimde, “Proje Döngüsü Yönetimi”, “Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı”, “Proje Hazırlık Süreçleri”, “Alan Konu Belirleme”, “Durum Analizi” ve “Swot Analizi” gibi proje süreçlerinden bahsedildi.

Böyükata, oluşan fikrin güçlü ve zayıf yanları, oluşabilecek tehditler, kaynak taraması ve başvuru yapılacak mecralar hakkında önerilerde de bulunarak, öğrencilerin konu hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

Gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin merkezinde öğrencilerinin olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerimizin gelişimini her zaman önceliğimiz olmuştur. Onları mezun ederken donanımlı bireyler olmaları için tüm personelimizle birlikte yoğun çaba sarf ediyor ve öğrencilerimizi teşvik ediyoruz. Gerek ders ortamında gerek ise ders dışı eğitim ve faaliyetlerle onların en iyi şekilde geleceğe hazırlamanın gayretindeyiz. Üniversitemizi öğrenci projeleriyle Türkiye’de ilk 5’e taşıyan öğrencilerimizin, ülkemizin gelişimine değer katacak çalışmalar yapmaya devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Öğrencilerimize geleceğe dönük projeler üretmeleri konusunda katkı veren Prof. Dr. Sayın Mustafa Böyükata ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında kabul edilen projeler:
  1. Ahmet Emre Çelik (Bartın Orman Fakültesi) – “Sarıçam (Pinus Sylvestris L.) Odununun Hızlandırılmış Açık Hava Koşulları Performansının İyileştirilmesi” 

  2. Salim Yavuz (Bartın Orman Fakültesi) – “Cca İle Emprenyeli Ağaç Malzemeden Krom, Bakır, Arseniğin Uzaklaştırılmasında Derin Ötektik Çözücülerin (Dess) Kullanımı”

  3. Mertcan Şen (Bartın Orman Fakültesi) – “Bolu-Mengen İlçesi Kültürel Peyzaj Özelliklerinin Coğrafi İşaret Kapsamında Değerlendirilmesi”

  4. Serenay Gökçe (Bartın Orman Fakültesi) – “Sağlıklı ve Yaşanabilir Kent Olarak Amasra”

  5. Orhan Etçibaşı (Bartın Orman Fakültesi) – “Mantar Üretimini Özendirmek Ve Desteklemek Amacıyla Kayın Mantarı Başlangıç Kitlerinin Hazırlanması, Bilgilendirme Ve Örnek Uygulama”

  6. Oğuz Aksu (Bartın Orman Fakültesi) – “Yüksek Sıcaklıkta Odun Modifikasyonu Süresince Kuruma Gerilimlerinin Dijital Görüntü Korelasyon Yöntemiyle Tespiti”

  7. Aleyna Kübra Taş (Eğitim Fakültesi) – “Geçmişten Günümüze Değişen Oyunlar: Yaşlı ve Çocukların Karşılıklı Öğrenme Sürecinin İncelenmesi”

  8. Nail Şahin (Eğitim Fakültesi) – “Atıklardan Bilim ve Sanata”

  9. Nursena Yüksel (Fen Fakültesi) – “Kimyasal ve Bitkisel Bileşiklerin Anti-Metastaz Etkisi”

  10.  Merve Yıldırım (Fen Fakültesi) – “Yeni Sentezlenen Disiyanidogümüş Komplekslerinin Bakterisit ve Anti-Üreaz Etkisi”

  11.  Gülsema Çiftçi (Fen Fakültesi) – “Centaurea Kilaea Bitkisinin Anti Kolesterol Etkisinin Araştırılması”

  12.  Ebru Köroğlu (Fen Fakültesi) – “Domateste Bulunan Karotenoidlerden Olan Likopenin Probiyotik Bakteriler Lactobacillus Acidophilus ve Lactobacillus Rhamnosus ile Etkileşimleri”

  13.  Ebru Zengiş (Fen Fakültesi) – “Siyah Çayın Temel Bileşenlerinden Olan Katesin ve Kafeinin Probiyotik Bakterilerle Etkileşiminin Araştırılması”

  14. Şule Nur Özdil (Fen Fakültesi) – “Soluk (Orchis) Orkide bitkisinde Bazı Fitokimyasal ve Uçucu Yağ İçeriğinin ve Biyolojik Özelliklerinin İncelenmesi”

  15.  Aybüke Özden (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Doğal ve Modifiye Edilmiş Organik Atık Kullanılarak Sulu Çözeltilerden Boyar Madde Gideriminin Izoterm, Kinetik Ve Termodinamik Analizi”

  16. Bahar Vural (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “4 Ayaklı Robot Tasarımı Ve Yürüyüş Modelleme”

  17.  Cahit Burak Büyüktümtürk (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Amastris Work & Travel”

  18. Cihan Yatbaz (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) – “Pekiştirmeli Öğrenme Metodu ile Film Türünün Belirlenmesi”

  19. Cerensu Öndin (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Çeşitli Ön İşlem Uygulamalarının Ofis Kağıt Atıklardan Etanol Üretim Verimine Etkisi”

  20. Meltem Cenan (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Elektrikli Motor Test Standı”

  21. Mine Ulusoy (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Yumurta Kabuğu ve Uçucu Kül Katkılı Tuğlaların Mekanik Özelliklerinin İncelenmesi”

  22.  Mihcan Yılmaz (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Yüksek Güç Kategorisindeki Roketlerde Patlayıcı Yük Yerine Mekanik Sistem Kullanımı”

  23.  Çağatay Samet Yavuz (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Yüksek Verimli Yeni Nesi Elektrik Motor Tasarımı”

  24. Anıl Altunyurt (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Bartın Üniversitesi Kutlubey-Yazıcılar Kampüsünün İç Ortam Gürültü Haritasının Oluşturulması”

  25.  Serkan Özdemir (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “İha Avcısı”

  26.  Emine Şahin (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Bldc Motorlar için Yüksek Verimli Sürücü Tasarımı”

  27.  Samet Şal (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “İha’Larda Faydalı Yük Ağırlık Tespit Mekanizması ve Yakalama Sistemi”

  28.  Tolga Yunus Salgut (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Cam Lifi Takviyeli Polimer Matrisli Kompozitlerin Mekanik Özelliklerinin İyileştirilmesi”

  29. Oğuzhan Erbaş (Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) – “Görme Engelli Öğrencilerin Üniversite Yerleşkesi İçinde Daha Rahat ve Güvenli Şekilde Öğrenim Hayatına Devam Edebilmesi için Sesli Komutlarla Yönetilen Mobil Uygulama”

  30.  Zekiye İstek (Sağlık Bilimleri Fakültesi) – “Sağlık İçin Akılcı Okuyoruz ve Davranıyoruz”

  31.  Mahircan Gökçe (Sağlık Bilimleri Fakültesi) – “Gönüllü Erkek Hemşirelik Öğrencisi Aktivitelerinin Toplumun Erkek Hemşire İmajına Etkisi”

  32.  İklima Dertlioğlu (Sağlık Bilimleri Fakültesi) – “Anatomi Laboratuvarında Oyun Temelli Eğitimin Öğrenme Üzerine Etkisi”

  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.

  • Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği 32 farklı ilden yarışmacıların katılımıyla başladı.

  • BİGG DÜNYA 2023-2.Dönem Yeşil Büyüme Çağrısı | Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği