TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı 2018 yılı çağrı metninde güncellemeler yapılmıştır.

* Rekabet Öncesi Üniversite Sanayi İşbirliği Modelinde; üniversite veya araştırma altyapıları ile teknopark bünyesinde Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri ile sunulacak projelere ihtisas alanı başına en az 5 öğrenci yerine en az 3 öğrenci olarak değiştirilmiştir (Bknz 2244 Çağrı Metni 4.2.3).

* Program kapsamında destek karar tarihinden itibaren 4 ay içerisinde proje destek sözleşmesinin imzalanması ve proje kapsamına dahil edilecek bursiyerlerin destek kararının verildiği eğitim öğretim yılını takip eden iki dönem içerisinde belirlenerek doktora programına başlaması gerekmektedir ( Bknz 2244 Çağrı Metni 5.1.1).

* Özel sektör kuruluşu ve bursiyerlerin, doktora mezuniyeti sonrası istihdam edilme konusunda bursiyerlerin doktora eğitimlerinin 7. dönemine kadar ilgili özel sektör kuruluşu ile bursiyer arasında istihdam taahhüttüne ilişkin sözleşme imzalanması gerekmektedir (Bknz. 2244 Çağrı Metni 5.2.16). Bu sürenin sonunda ilgili özel sektör kuruluşu, bursiyeri istihdam etmeyi planlamıyorsa, ilgili bursiyerler istihdam desteğini başka bir özel sektör kuruluşunda kullanabilecektir. Buna ilişkin düzenlemeler yapılmıştır (Bknz 2244 Çağrı Metni 5.2.17).

Güncel çağrı metnine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte program başvurusu 15 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmıştır.

Program ile ilgili soruların için [ mailto:bideb2244@tubitak.gov.tr | bideb2244@tubitak.gov.tr ] adresinden iletişime geçebilirsiniz.

• Küre Dağları Milli Parkı ve Turizm temalı işbirliği ve koordinasyon toplantısı

• Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Programı (COST) başvuruları devam ediyor.

• 2244 Sanayi Doktora Programı Başvuruları Uzatılmıştır.

• "2018 Girişimcilik İş Planı Yarışması Ödülleri’ verildi.

• Batı Karadeniz Turizm Değerleri Bölge Çalıştayı Gerçekleştirildi.

• TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Çağrı Duyurusu

• 4004, 4005, 4007 ve 4006 Programları  Bilgilendirme Toplantısı

• İslami İlimler Fakültesi Öğrencilerimizin 4 TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi.

• 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı

• TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı