image/svg+xml
image/svg+xml

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi Projesi’ kabul edildi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler’in yürütücüsü olduğu “O Köy Bilim Köyümüzdür” projesi, TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

Proje kapsamında Bartın’a bağlı köylerde yaşayan ortaokul öğrencilerinin çeşitli etkinliklerle bilim, doğa ve sanat ile buluşturulması, bu doğrultuda farkındalıklarının arttırılması hedefleniyor. Proje yürütücüsü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler, proje ekibiyle ‘O Köy Bilim Köyümüzdür’ gezici aracı ile köy köy dolaşacaklarını kaydederek “Bartın, mavi ile yeşili bir arada sunan doğal zenginliklerin insan yaşamı ile bütünleştiği köylere sahip bir şehir. Üstelik köyler şehrin koşturmacasından uzak, okullarda verilen bilim-doğa ilişkisinin örneklerinin doğrudan bulunabileceği ve uygulanabileceği konumlarda yer almaktadır. Bu durumu bilim ve doğa bilincini aşılamak konusunda avantaja çevirmek isteyen proje ekibimiz; bilim, doğa ve sanat etkinliklerini köylerde yaşayan öğrencilerimize götürerek onlara içerisinde yaşadıkları doğaya daha bilinçli ve bilimsel bir bakış açısı ile yaklaşmaları konusunda rehberlik etmeyi hedeflemektedir.” dedi.

Güler, genç-yaşlı, çocuk-yetişkin, anne-baba ayırt etmeksizin bilimi ve doğayı yeniden keşfetmek isteyen herkesi proje kapsamında kurulacak köy kamplarına davet ederek “Öğrenciler düzenlenecek olan bilim atölyelerinde sorgulamaya dayalı etkinlikler yoluyla bilimsel süreç becerilerini geliştirecek, sanat atölyelerinde yaratıcılıklarını ortaya koyacak, oyun ve spor aktivitelerinde kendilerini bulacak ve gözlem etkinliklerinde içerisinde yaşadıkları dünyayı keşfedeceklerdir. Böylece öncelikle projenin hedef kitlesini oluşturan 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri olmak üzere bölgede doğayla iç içe yaşayan tüm bireyler, doğa ile olan bağlarını güçlendireceklerdir.” diye konuştu.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen öğretim elemanlarını tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bilimin toplum ile buluşturulmasını ve toplumda yaygınlaştırılmasını sağlayacak bu tür projeleri önemli buluyorum. Proje ortaokul öğrencilerimizin merak etme, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini keşfetmelerine yardımcı olacaktır. Emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının katlanarak artmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.

  • Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği 32 farklı ilden yarışmacıların katılımıyla başladı.

  • BİGG DÜNYA 2023-2.Dönem Yeşil Büyüme Çağrısı | Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği