image/svg+xml
image/svg+xml

Akademik Düzeyde Proje Döngüsü Yönetimi Semineri Gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğümüz tarafından "Akademik Düzeyde Proje Döngüsü Yönetimi: Hazırlık, Uygulama ve Sonuçlandırma Süreçleri " konulu seminer gerçekleştirildi. Video konferans yoluyla gerçekleştirilen seminerde Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından bilgiler verildi.

Öğretim elemanlarının yoğun ilgi gösterdiği video konferansta Böyükata,  “Proje Döngüsü Yönetimi”, “Mantıksal Çerçeve  Yaklaşımı”, “Proje Hazırlık Süreçleri”, “Alan Konu Belirleme”, “Durum Analizi” ve “Swot Analizi” gibi proje süreçlerinden bahsederek, oluşan fikrin güçlü ve zayıf yanları, oluşabilecek tehditler, kaynak taraması ve başvuru yapılacak mecralar hakkında önerilerde bulundu.

Proje planlama, uygulama süreçleri ve sonlanma aşamalarını da aktaran Böyükata, bazı iyi örnekler üzerinden deneyimlerini anlattı. Böyükata, etkinliğe katılan öğretim elemanlarının sorularını da cevapladı.

Seminere katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise kurum olarak sınırları genişletmeye gayret gösterdiklerini kaydederek, bu bilinçle durmadan çalışmalara devam ettiklerinin altını çizdi.

Rektör Uzun, “Üniversite olarak ülkemizin kalkınma hamlesine ve yerli teknoloji atağına destek sunmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Öğretim elemanlarımı bu noktada destekliyor, teşvik ediyor ve proje kültürünün gelişmesine katkı sunmak amacıyla bazı eğitimlerin gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’  alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarımız odağında, Ar-Ge, Ür-Ge çalışmalarımız ve projelerimizle bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam etmek istiyoruz. Bu doğrultuda bugün ki eğitimimizin gerçekleşmesine özveriyle katkı veren Prof. Dr. Sayın Mustafa Böyükata ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim videosuna ulaşmak için tıklayınız.
  • Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme semimeri gerçekleştirildi.

  • Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme sunumları Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü Mentör ekibi tarafından gerçekleştirildi.

  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.