Göç ve Sosyal Uyum Ulusal Sempozyum

Türkiye, coğrafi konumunun yanı sıra tarihsel ve kültürel özelliklerinden dolayı sürekli olarak göç alan bir ülkedir. Yakın tarihimizde, Afganistan, Somali ve Irak'tan gelen göçmenler için yurt olan Türkiye, 2011 yılında Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Suriyelilerin yaşadığı zorunlu göç ve yerinden edilmenin etkilerini hafifletmek için mücadele etmektedir. Bu maksatla 2019 yılı ülkemizde bulunan yabancılar için "Sosyal Uyum" yılı olarak belirlenmiştir. 20-21 Nisan 2020 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde; Kırıkkale Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ile Mülteci Destek Derneğinin (MUDEM) işbirliği ile yapılacak olan "Göç ve Sosyal Uyum Ulusal Sempozyumu" ile hem geride kalan dönemin değerlendirilmesi hem de geleceğe dönük önerilerin sunulması planlanmaktadır. Detaylı bilgiye http://gocsem.kku.edu.tr ve www.gocsem.com adresinden ulaşabilirsiniz.