2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı 2020 Yılı 1. Dönem Çağrısı Açıldı.

Lisans öğrencileri, araştırma projeleri ile 30 Nisan 2020 tarihine kadar programa başvuru yapabileceklerdir. Bu dönem COVID-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen ve çağrıya yeni çıkan/çıkacak programlarda beyan esaslı başvuru sistemine geçilmiştir. Başvuru sisteminde talep edilen belgeleri sisteme yüklemek isteğe bağlı olacak şekilde düzenlenmiştir. Buna göre araştırma proje önerisi formu dışında talep edilen tüm belgeler destek sonuçları ilan edildikten sonra desteği almaya hak kazananlardan talep edilecektir.

- Program kapsamında lisans öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı giderleri için hibe desteği sağlanır.
- Proje süresi en çok 12 ay olup destek alanlar destek kararının TÜBİTAK web sayfasında ilan edilmesini takip eden en çok bir yıl içinde ve her durumda lisans öğrenimlerini bitirmeden projesini tamamlamak zorundadır.
- 2020 yılı için maksimum destek tutarı 4.000 TL olarak güncellenmiştir.

Program hakkında detaylı bilgi için  tıklayınız.

Başvurunuzu e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapabilirsiniz.