Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ön lisans ve lisans öğrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları düzenlenmektedir. 2019 yılında yedinci kez düzenlenecek olan yarışmamız "Akıllı Şehirler ve Ulaşım",  "Bilgi ve İletişim Teknolojileri", "Eğitim", "Enerji ve Çevre",  "Gıda ve Tarım",  "Makine İmalatı ve Otomotiv", "Sağlık", "Savunma, Uzay ve Havacılık", "Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik" kategorilerinde başvuruya açılmış olup, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar uzatılmıştır. Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınacaktır. Yarışma çağrı duyurusu www.tubitak.gov.tr/bideb/2242 adresinde yayınlanmıştır.

Yarışma Takvimi:

Başvuru Tarihleri:

14 Şubat – 31 Mayıs 2019 (Başvuruların son gününde sistem 17.30’da kapanır.)

Üçüncü Aşama Değerlendirmesi (Bölge Yarışmaları):

24-27 Haziran 2019

Final Yarışması: TEKNOFEST 2019'da gerçekleştirilecektir.

17-22 Eylül 2019

• Üniversitemiz FSMH Yönergesi Yayınlandı.

• TÜBİTAK – MID Uzbekistan Ortak Proje Çağrısı Açıldı

• COSME Programı Proje Teklif Çağrısı

• 2019 İş Planı Ödülü Yarışması

• 2242 – Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Başvuruları Devam Ediyor