2242 – Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Başvuruları Devam Ediyor

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ön lisans ve lisans öğrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları düzenlenmektedir. 2019 yılında yedinci kez düzenlenecek olan yarışmamız "Akıllı Şehirler ve Ulaşım",  "Bilgi ve İletişim Teknolojileri", "Eğitim", "Enerji ve Çevre",  "Gıda ve Tarım",  "Makine İmalatı ve Otomotiv", "Sağlık", "Savunma, Uzay ve Havacılık", "Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik" kategorilerinde başvuruya açılmış olup, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar uzatılmıştır. Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınacaktır. Yarışma çağrı duyurusu www.tubitak.gov.tr/bideb/2242 adresinde yayınlanmıştır.

Yarışma Takvimi:

Başvuru Tarihleri:

14 Şubat – 31 Mayıs 2019 (Başvuruların son gününde sistem 17.30’da kapanır.)

Üçüncü Aşama Değerlendirmesi (Bölge Yarışmaları):

24-27 Haziran 2019

Final Yarışması: TEKNOFEST 2019'da gerçekleştirilecektir.

17-22 Eylül 2019

• TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Güncel Başvuru Formu Hakkında

• 3. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı

• ERC 2020 Starting Grant ve Synergy Grant Çağrıları Açıldı

• TÜBİTAK – MSRT (İran) İkili İşbirliği Çağrısı Açıldı

• Sosyal Ekonomi Misyonları "Social Economy Missions" Proje Teklif Çağrısı

• İlim Yayma Ödülleri

• Deneyap Uzaktan Öğrenme Platformu Video Senaryo Yarışması

• TÜBİTAK 2019 Yılı Çağrıları

• Bilim, Sanat, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Hk.

• 2. Patentle Türkiye - Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması