TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları (4004, 4005 ve 4007) Proje Başvuruları Başladı.

TÜBİTAK’ın bilim kültürünün ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılmasını amaçlayan 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ve 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı proje başvuruları 24 Ekim - 09 Aralık 2019 tarihleri arasında alınacaktır.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlamaktadır.

4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı öğretmenlere ve akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlamaktadır.

4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır.

Tüm programlara doğa bilimleri, mühendislik ve teknoloji alanları ile tıbbi, tarımsal, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında başvuru yapılabiliyor. Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız.
  • Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması

• BAKKA Kaynak Verimliliği Semineri

• Ufuk Avrupa Programı Avrupa Ortaklıkları Taslak İçerikleri Yayımlanmaya Başlandı.

• Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı (Patent Lisans – 2020 – 1) Açıldı.

• Üniversitemizin 2 projesi TÜBİTAK ARDEB Covid-19 kapsamında kabul edildi