TÜBİTAK - Araştırma Destek Programlarında (ARDEB) Gözlemci Panelist Olmak İster misiniz ?

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan programlar kapsamında sunulan projelerin değerlendirildiği panellere “Gözlemci Panelist” olarak katılmak isteyen akademisyenlere, katılacakları illerin uzaklığına bağlı olarak TÜBİTAK tarafından belirlenen miktarda ödeme yapılmaktadır.
“Gözlemci Panelist” olabilmek için;
  • Doktora ünvanına sahip olma
  • ARDEB panellerinde bugüne kadar Panelist/Gözlemci Panelist olarak görev almamış olma
  • Ayrıca araştırmacıların ARBİS kayıtlarını güncel tutmaları
  • ARBİS veri tabanında yer alan Görev Alma Tercihleri menüsünden “TÜBİTAK-ARDEB Panellerinde Gözlemci Panelist Olmak İstiyorum” seçeneğini işaretlemeleri
  • İşaretleme sonucunda ekrana gelecek olan “Gözlemci Panelistlerin Uyması Gereken İlkeler ve Etik Kurallar”ı okuyup onaylamaları gerekmektedir.
Gözlemci Panelist olma talebinde bulunan akademisyenler kendi çalışma alanları dışındaki panellere davet edilecek ve TÜBİTAK davetini kabul ederek panellere gidecek olan akademisyenlere katılacakları illerin uzaklığına bağlı olarak TÜBİTAK tarafından belirlenen miktarda(*) ödeme yapılacaktır.

(*) 250 TL Ödeme Yapılacak İller
Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kıbrıs, Kilis, Kırklareli, Malatya, Manisa, Mardin, İçel, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlı Urfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Van, Yalova.

100 TL Ödeme Yapılacak İller
Afyon, Aksaray, Amasya, Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak.
  • İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı

• LIFT UP Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programı

• Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması

• BAKKA Kaynak Verimliliği Semineri

• Ufuk Avrupa Programı Avrupa Ortaklıkları Taslak İçerikleri Yayımlanmaya Başlandı.

• Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı (Patent Lisans – 2020 – 1) Açıldı.

• Üniversitemizin 2 projesi TÜBİTAK ARDEB Covid-19 kapsamında kabul edildi