Karadeniz’in Denizcilik Açısından Önemi Konferansı (BSAMI 2019)

Piri Reis Üniversitesi ev sahipliğinde; 25 Ocak Cuma saat 13:30 – 18:00 saatleri arasında "Karadeniz’in Denizcilik Açısından Önemi" konulu uluslararası konferans yapılacaktır. Konferansa BSAMI (Black Sea Association of Maritime Institutions- Karadeniz Denizcilik Üniversiteleri Organizasyonu) üyesi ülkelerin Rektör/Dekan ve Akademisyenleri, Karadeniz Ekonomik İşbirliği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Denizcilik Sektörü temsilcileri katılım sağlayacaktır.

Konferansta, denizcilik eğitimi alanındaki işbirliği konuları yanı sıra, Çin Deniz İpekyolu (MSR) OBOR (Bir kuşak bir yol) projesinin Karadeniz denizciliğine olası etkileri ve Karadeniz’de gelişen denizcilik faaliyetleri sonucu Deniz Sahalarının ekonomik olarak kullanımının koordine edilmesi (MSP – Maritime Spatial Planning) gibi konular ele alınacaktır.