Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Risklerinin Azaltılması Çalıştayı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi katkılarıyla afetler ve engellilik alanında yol haritası çıkartmak amacıyla 12-13 Şubat 2019 tarihleri arasında Eskişehir'de "Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Risklerinin Azaltılması Çalıştayı"nın düzenlenmesi planlanmaktadır. Çalıştay kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarında konuya ilişkin çalışmalar yapan tüm paydaşların katılımına açık olup: çalıştayda olası afetlerin özel gereksinimli bireyler için yaratabileceği rısklerın azaltılması amacıyla, yapılabilecek çalışmalar çeşitli clısıpliııleıden uzman ve uygulamacıların konuyu çeşitli boyutlarıyla (örneğin sosyal, ekonomik, yasal, psikolojik ve teknik konular) ele aldığı sunumlarla tartışılacaktır.

Bu kapsamda: katılını sağlayacak ya da bildirim yapacak kişilerin afetler ve engellilik konusunda proje, makale. eğitim vb. çalışmaları olan tüm personelin kayıt ve başvuru işlemleri https://ogbcalistayi.afad.gov.tr/ adresinden yapılabilecektir.