COST Ulusal Bilgi Günü

21 Ocak 2020 tarihinde COST Başkanı Sayın Prof. Dr. Paulo FERRAO ve TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek COST Ulusal Bilgi Günü’nde COST Kuruluşunun yeni yapısı, değişen kuralları ve COST fırsatlarından faydalanma yöntemleri hakkında bilgi verilecektir. COST Türkiye İstatistikleri ve katılım kuralları konusunda da bilgi verilecek olan etkinlikte Türk MC üyeleri tarafından deneyim paylaşımı gerçekleştirilecektir. Etkinlikte son olarak Ufuk2020, UfukAvrupa Programı ve TÜBİTAK ABÇP projelerine katılıma yönelik destek ve ödül programları hakkında bilgi aktarılacaktır.
Sınırlı sayıda kontenjan olup katılım durumunuzda en geç 18 Ocak 2020 tarihine kadar kayıt sistemini doldurmanız gerekmektedir.
Toplantı Programı için tıklayınız.

Bilgi için:
COST NEDİR?
Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology - COST Association) 1971 yılında kurulmuş olup; Avrupa çapında alanlarında uzman bilim insanlarını çalıştıkları alan özelinde COST Aksiyonu adı verilen uluslararası bilimsel ağlarda bir araya getirmeyi ve bu sayede ulusal araştırmalarını sürdüren bilim insanlarını uluslararası alana taşımayı amaçlayan bir kuruluştur. Türkiye COST’un kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Araştırmacılara sadece ağ desteği vermesi açısından alanındaki en önemli yapı COST’tur. Bu mahiyette Türk araştırmacıların çalışıyor oldukları alanlardaki uluslararası uzman araştırmacılar ile bir araya gelmeleri ve Türkiye’ye önemli getirileri olacak uluslararası projelere katılım sağlayacak konsorsiyumlara ulaşmaları açısından COST son derece önemli fırsatlar sunmaktadır. COST, özellikle UFUK2020 projelerine katılım sağlanabilmesi adına gerekli uluslararası proje gruplarına en kısa yoldan erişim sağlamaktadır. Dolayısıyla çalıştıkları alanlardaki uluslararası proje konsorsiyumlarına erişim sağlamak isteyen Türk araştırmacılar için büyük fayda sağlamaktadır.
Özel sektör, kamu kurumları ve üniversitelerde çalışmakta olan ve/veya doktora eğitim seviyesindeki tüm bilim insanlarının COST’tan yararlanabilmesi mümkündür. COST Aksiyonları kapsamında Yönetim Komitesi (Management Committee-MC) ve Çalışma Grubu (Working Group-WG) toplantıları, çalıştaylar, bilimsel konferanslar, uluslararası proje yazım toplantıları bilimsel kurslar, kısa süreli bilimsel ziyaretler ve aksiyonlar kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu çıkan yayınlar için maddi destek sağlanmaktadır.

COST ile ilgili ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK COST Web Sitesini inceleyebilirsiniz.

• Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması

• BAKKA Kaynak Verimliliği Semineri

• Ufuk Avrupa Programı Avrupa Ortaklıkları Taslak İçerikleri Yayımlanmaya Başlandı.

• Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı (Patent Lisans – 2020 – 1) Açıldı.

• Üniversitemizin 2 projesi TÜBİTAK ARDEB Covid-19 kapsamında kabul edildi