2. Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi

"2nd International Molecular Plant Protection Congress (IMPPC2023)", Ankara Üniversitesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Hektaş tarafından 15-18
Mayıs 2023 tarihlerinde Hektaş Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi Orhangazi-Bursa'da düzenlenecektir. "Bitki Korumada
İnovasyonlar" temasıyla düzenlenecek olan kongrenin açış dersi, RNA interferans tekniği buluşuyla 2006 yılı Nobel Ödülünü alan Profesör Craig Mello (Massachusetts Üniversitesi, ABD) tarafından verilecektir.

Moleküler Entomoloji, Fitopatoloji ve Herboloji alanlarında uzman dünyanın farklı ülkelerinden 81 bilim insanı davetli konuşmacı olarak; 30'dan fazla Biyoteknoloji ve Tarım Şirketi ise
bitki koruma alanındaki son yeniliklerini tanıtmak amacıyla stant açarak kongreye katılım gösterecektir.
Kongre için özet gönderim son tarihi 17 Mart 2023, erken kayıt son tarihi ise 07 Nisan 2023 olarak belirlenmiştir. Kongre ile ilişkili bilgilere https://imppc2023.org/ adresinden ulaşılabilinecek olup, Kongre tanıtım afişi ekte sunulmuştur.