7. Ulusal Açık Bilim Konferansı ve OpenAIRE Advance Projesi Çalıştayı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden alınan ve bir örneği ekte gönderilen ilgi yazıda; 7. Ulusal Açık Bilim Konferansı ve OpenAIRE Advance Projesi Çalıştayının, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ev sahipliğinde YÖK, TÜBİTAK ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile 19-20 Kasım 2019 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Konak, İzmir'de gerçekleştirileceği, "Sürdürülebilir Açık Bilim ve Açık Bilgide Eşitlik" teması ile düzenlenecek olan  Konferansın amacının açık erişim, açık bilim ve açık veri konularında farkındalık yaratmak, Türkiye'de açık bilim politika, strateji, mevzuat, alt yapı ve hizmetlerinin Avrupa Birliği (AB) ile uyumlu olmasına destek vermek, ülkemizde özellikle YÖK ve TÜBİTAK Başkanlıkları tarafından yapılan ve planlanan çalışmalar konusunda bilgi paylaşımında bulunmak ve gelinen noktaları tüm paydaşlarla değerlendirmek olduğu, Konferansa ait ayrıntılı bilginin http://ab2019.acikbilim.org/ adreslerinde yer aldığı ve katılım için kayıt formunun doldurulmasının zorunlu olduğu belirtilmektedir.