Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Uygulamaları Dergisi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 2016 yılı Mayıs ayındaBandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin de içinde bulunduğu 8 alanda 8 üniversiteyi ihtisas üniversitesi olarak belirlemiştir. Bu kapsamda, 2017 yılında Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER) üyesi de olan Üniversite, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın açıkladığı "Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Eylem Planı 2023 Hedefleri" doğrultusunda diğer üniversiteler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), YÖK ve diğer kamu-özel sektör paydaşları ile ortak misyon ve vizyon çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Üniversite diğer eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında özellikle ihtisas alanı olan Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında yoğunlaşmış ve birçok çalıştay ve faaliyet gerçekleştirmiş, yine bu kapsamda Üniversitemizde 2017 yılında "Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi" (BAUSMER) açılmıştır. Üniversitemiz, YÖK tarafından verilen ihtisaslaşma misyonu kapsamında yeni hedeflerini BAUSMER aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalara ilaveten yurt içi ve yurt dışı kamu ve özel sektör temsilcileri ile 50 üniversiteden toplam 140 bildirinin sunulduğu alanındaki ilk uluslararası konferans olan "1.Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı" 19-21 Nisan 2018 tarihlerinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Mühendislik, Teknik Bilimler, Temel Bilimler ve Sosyal Bilimlerin Lojistik, Ulaşım, Haberleşme ve Bilişim alanlarını ilgilendiren disiplinler arası bir konu ve uygulamaları sektörler arası olduğundan konusunda gerekli katkıların sağlanması için "Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Uygulamaları" dergisi yayın hayatına başlamıştır. Hakemli olan dergide, Türkçe ve İngilizce dillerinde makaleler yayımlanmaktadır. "Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Uygulamaları Dergisi "ULAKBİM-Dergipark platformunda (http://dergipark.gov.tr/jitsa) yayın hayatına başlamıştır.