image/svg+xml
image/svg+xml

Aydın Gastronomy Dergisi

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yayımlanan Aydın Gastronomy Dergisi, gastronomi ve mutfak sanatları alanında yapılan bilimsel araştırma, inceleme ve proje çalışmalarının sonuçlarını paylaşmak; bu alandaki güncel bilgi ve gelişmeleri hedef kitleye aktarmak; konu ile ilgili sorunların tartışılmasına zemin oluşturmak; Türk Mutfak kültürünü tanıtma amacını gütmektedir. Aydın Gastronomy Dergisinin 2020 Ocak ayında bütün sayıları Dergipark üzerinden yayımlamış olup https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas adresinden ulaşabilirsiniz. Aydın Gastronomy Dergisi; Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda 2 kez basılı ve elektronik olarak yayımlanan hakemli bilimsel bir dergidir. Çeşitli bilimsel araştırma yöntemlerinin uygulandığı makaleler kabul edilmekte ve Aydın Gastronomy Dergisi editör kurulu, ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler tarafından kabul edilen bütün makaleler ücretsiz olarak yayımlanmaktadır. Aydın Gastronomy Dergisi; çift taraflı kör hakemlik sürecini kullanmaktadır ve inceleme sürecinin tüm basamaklarında yazarlar hakem isimlerini, hakemler de yazar isimlerini bilmemektedir. Açık erişim politikası kapsamında akademik dünyaya hizmet vermekte olan Aydın Gastronomy Dergisi makale kabul ve yayım sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Makale kabul sürecinde TÜBİTAK-Ulakbim tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci takip edilmektedir. DergiPark tarafından sağlanan altyapı sayesinde Aydın Gastronomy Dergisi bünyesindeki makaleler ulusal ve uluslararası erişime açık hale gelerek farklı kitlelerin ulaşmasına olanak sağlanmaktadır. Aydın Gastronomy Dergisinde; Gastronomi ve mutfak sanatları ilgi alanlarında (mutfak kültürü, yiyecek ve içecek bilimi, tarım, gıda teknolojisi, beslenme, hijyen ve sanitasyon, gıda güvenliği, mutfak bilgisi, mutfak uygulamaları, endüstriyel mutfak, miksoloji, Türk mutfağı, dünya mutfağı, diyet mutfağı, füzyon mutfak, moleküler gastronomi, restoran işletmeciliği, ikram ve etkinlik yönetimi, gastronomi ve turizm, servis ve sunum teknikleri vb) yazılmış araştırma ve derleme makaleleri ile uzman görüşleri ve buna yakın sosyal bilimlerdeki ilgili alanlarda, bilimsel çalışmalar kapsamında eserler kabul edilmekte ve yayınlanmaktadır. Açık erişimli Gastronomy dergimizin kapsamı içindeki Gastronomiyi ilgilendiren sosyoloji, felsefe, tasarım, eğitim, kültür ve sanat dallarında ve sosyal bilimler konularındaki görüşlerinizi tartışmak üzere özgün araştırma ve derleme makalelerinizi Ocak 2021 sayısı (Cilt:5-Sayı:1) için 1 Eylül 2020 tarihine kadar kabul edilmekte olup, ilgilenen akademik personele duyurulur.

Makale başvuruları Dergipark üzerinden yapılmalıdır.

İletişim: aydingastronomy@aydin.edu.tr
(https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas)