Aydın Türklük Bilgisi Dergisi

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yayımlanan Aydın Türklük Bilgisi Dergisi, özgün olmak şartı ile Türk dili, edebiyatı, tarihî ve çağdaş Türk lehçeleri ve Türk dünyası edebiyatları ile ilgili araştırma, inceleme, tenkit ve değerlendirme yazılarını kamuoyuna duyurmak amacı gütmektedir. Ayrıca akademisyenler ve uzmanlar için bilimsel kaynak yaratmak amacındadır. Aydın Türklük Bilgisi Dergisi'nin onuncu sayısı, 2020 Nisan ayında (Cilt: 6-Sayı 1) DergiPark üzerinden yayınlanmıştır. Aydın Türklük Bilgisi Dergisi; Nisan ve Ekim olmak üzere yılda 2 kez basılı ve elektronik olarak yayımlanan uluslararası hakemli bilimsel bir dergidir. Dergiye, çeşitli bilimsel araştırma yöntemlerinin uygulandığı makaleler kabul edilmekte ve bu eserler, ilgili ulusal ve uluslararası kurullar ve uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler tarafından kabul edilen bütün makaleler ücretsiz olarak yayımlanmaktadır. Aydın Türklük Bilgisi Dergisi, çift taraflı kör hakemlik yöntemini uygulamaktadır. Aydın Türklük Bilgisi Dergisi, açık erişim politikası kapsamında akademik dünyaya hizmet vermektedir. Makale kabul sürecinde TÜBİTAK-Ulakbim tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci yayın kurulu ve yazarlarca takip edilebilmektedir. Açık erişimli Aydın Türklük Bilgisi Dergisi için, Türk dili, edebiyatı, tarihî ve çağdaş Türk lehçeleri ve Türk dünyası edebiyatları ile ilgili araştırma, inceleme, tenkit ve değerlendirmelerinizi, Türkiye Türkçesi veya Türk lehçelerinde yazılmış özgün araştırma ve derleme makalelerinizi Ekim 2020 sayısı (Cilt:7- Sayı:1) için 1 Eylül 2020 tarihine kadar kabul etmekteyiz. Dergimizin Nisan 2021 sayısını (Cilt: 7- Sayı:2) Evliya Çelebi Özel Sayısı olarak çıkarmayı planlıyoruz. Bu konudaki yazılarınız, 15 Mart 2021 tarihine kadar edilmekte olup, üniversitemiz akademik personeline duyurulur.

Makale başvuruları DergiPark üzerinden ORCİD numaraları ile yapılmalıdır.

Erişim Linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/atb