Eğitim Fakültesi Dergisi

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yayımlanan Eğitim Fakültesi Dergisi, bilimin rehberliğinde dünyaya açılarak içinde bulunduğu topluma ulaşabilmek, onların değişen ve gelişen taleplerine öncülük etmek için araştırmacıların özgün bilimsel makalelerini uluslararası yayıncılık ilkeleri doğrultusunda yayımlamak amacını gütmektedir. Ayrıca akademisyenler ve uzmanlar için bilimsel kaynak yaratmayı amaçlamaktadır. Eğitim Fakültesi Dergisinin 2019 Ekim ayında (Cilt – 5/ Sayı 2) ikinci sayısını Dergipark üzerinden yayımlamıştır. Eğitim Fakültesi Dergisi; Ekim ve Nisan olmak üzere yılda 2 kez basılı ve elektronik olarak yayımlanan hakemli bilimsel bir dergidir. Çeşitli bilimsel araştırma yöntemlerinin uygulandığı makaleler kabul edilmekte ve Eğitim Fakültesi Dergisi editör kurulu, ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler tarafından kabul edilen bütün makaleler ücretsiz olarak yayımlanmaktadır. Eğitim Fakültesi Dergisi; çift taraflı kör hakemlik sürecini kullanmaktadır ve inceleme sürecinin tüm basamaklarında yazarlar hakem isimlerini, hakemler de yazar isimlerini bilmemektedir. Açık erişim politikası kapsamında akademik dünyaya hizmet vermekte olan Eğitim Fakültesi Dergisi makale kabul ve yayım sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Makale kabul sürecinde TÜBİTAK-Ulakbim tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci takip edilmektedir. DergiPark tarafından sağlanan altyapı sayesinde Eğitim Fakültesi Dergisi bünyesindeki makaleler ulusal ve uluslararası erişime açık hale gelerek farklı kitlelerin ulaşmasına olanak sağlanmaktadır. Eğitim Bilimlerini temel alan Eğitim Fakültesi Dergisinde eğitim bilimleri; uygulamalı eğitim, öğretmen yetiştirme, ölçe değerlendirme, program geliştirme, dil eğitimi, Temel Eğitim, Türkçe ve Sosyal Bilgiler eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik danışma, tarih eğitimi, sanat eğitimi, fen eğitimi, matematik eğitimi, mesleki eğitim ve buna yakın eğitim bilimlerinde ilgili alanlarda, bilimsel çalışmalar kapsamında eserler kabul edilmekte ve yayınlanmaktadır. Açık erişimi Eğitim Fakültesi Dergisi için; eğitim bilimleri, öğretmen yetiştirme, fen, teknoloji, STEM ve matematik eğitimi, temel eğitim/okul öncesi eğitimi, Türkçe ve sosyal bilgileri eğitimi, yabancı dil eğitimi ve buna yakın eğitim bilimleri konularındaki görüşlerinizi tartışmak üzere özgün araştırma ve derleme makaleleriniz Nisan 2021 sayısı (Cilt:7-Sayı:1) için 1 Eylül 2020 tarihine kadar edilmekte olup, üniversitemizin akademik personeline duyurulur.

Makale başvuruları Dergipark üzerinden yapılmalıdır.

İletişim: