image/svg+xml
image/svg+xml

International Journal of Food Engineering Research Dergisi

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yayımlanan International Journal of Food Engineering Research Dergisi, bilimin rehberliğinde dünyaya açılmak, içinde bulunduğu topluma ulaşabilmek, onların değişen ve gelişen taleplerine öncülük etmek için araştırmacıların özün bilimsel makalelerini uluslararası yayıncılık ilkeleri doğrultusunda yayımlamak amacını gütmektedir. IJFER Dergisinin 2018 Nisan ayında (Cilt – 4/ Sayı 1) birinci sayısını Dergipark üzerinden yayımlamıştır. IJFER Dergisi; Ekim ve Nisan olmak üzere yılda 2 kez basılı ve elektronik olarak yayımlanan hakemli bilimsel bir dergidir. Çeşitli bilimsel araştırma yöntemlerinin uygulandığı makaleler kabul edilmekte ve IJFER Dergisi editör kurulu, ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler tarafından kabul edilen bütün makaleler ücretsiz olarak yayımlanmaktadır. IJFER Dergisi; çift taraflı kör hakemlik sürecini kullanmaktadır ve inceleme sürecinin tüm basamaklarında yazarlar hakem isimlerini, hakemler de yazar isimlerini bilmemektedir. Açık erişim politikası kapsamında akademik dünyaya hizmet vermekte olan IJFER Dergisi makale kabul ve yayım sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Makale kabul sürecinde TÜBİTAK-Ulakbim tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci takip edilmektedir. DergiPark tarafından sağlanan altyapı sayesinde IJFER Dergisi bünyesindeki makaleler ulusal ve uluslararası erişime açık hale gelerek farklı kitlelerin ulaşmasına olanak sağlanmaktadır. Sosyal Bilimleri temel alan IJFER Dergisinde; Özellikle Gıda İşleme, Gıda Muhafaza, Yeni Teknolojiler, Gıda Güvenliği, Gıda Kalitesi vb. Gelecekteki ileriye dönük gıda mühendisliği başlıklarını ve bunların beslenme, gıda ve sağlıklı yaşam, tarım, ekonomi ve sürdürülebilirlik gibi ilgili konularını kapsayacak bilimsel alanlar ve buna yakın sosyal bilimlerdeki ilgili alanlarda, bilimsel çalışmalar kapsamında eserler kabul edilmekte ve yayınlanmaktadır. Açık erişimi IJFER Dergisi için Özellikle Gıda İşleme, Gıda Muhafaza, Yeni Teknolojiler, Gıda Güvenliği, Gıda Kalitesi vb. Gelecekteki ileriye dönük gıda mühendisliği başlıklarını ve bunların beslenme, gıda ve sağlıklı yaşam, tarım, ekonomi ve sürdürülebilirlik ve sosyal bilimler konularındaki görüşlerinizi tartışmak üzere özgün araştırma ve derleme makaleler, Nisan 2021 sayısı (Cilt:7-Sayı:1) için 1 Eylül 2020 tarihine kadar kabul edilmekte olup, üniversitemiz akademik personeline duyurulur. 

Makale başvuruları Dergipark üzerinden yapılmalıdır.

İletişim: https://dergipark.org.tr/tr/pub/ijfer