İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi

İstanbul Üniversitesi bünyesinde yayımlanan İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi, bilimin rehberliğinde dünyaya açılarak içinde bulunduğu topluma ulaşabilmek, onların değişen ve gelişen taleplerine öncülük etmek için araştırmacıların özgün bilimsel makalelerini uluslararası yayıncılık ilkeleri doğrultusunda yayımlamak amacını gütmektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisinin 2020 Nisan ayında (Cilt – 12/ Sayı 2) ikinci sayısını Dergipark üzerinden yayımlamıştır. İAÜD; Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim olmak üzere yılda 4 kez basılı ve elektronik olarak yayımlanan hakemli bilimsel bir dergidir. Çeşitli bilimsel araştırma yöntemlerinin uygulandığı makaleler kabul edilmekte ve İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi editör kurulu, ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler tarafından kabul edilen bütün makaleler ücretsiz olarak yayımlanmaktadır. İAÜD; çift taraflı kör hakemlik sürecini kullanmaktadır ve inceleme sürecinin tüm basamaklarında yazarlar hakem isimlerini, hakemler de yazar isimlerini bilmemektedir. Açık erişim politikası kapsamında akademik dünyaya hizmet vermekte olan İAÜD makale kabul ve yayım sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Makale kabul sürecinde TÜBİTAK-Ulakbim tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci takip edilmektedir. DergiPark tarafından sağlanan altyapı sayesinde İAÜD bünyesindeki makaleler ulusal ve uluslararası erişime açık hale gelerek farklı kitlelerin ulaşmasına olanak sağlanmaktadır. Sosyal Bilimleri temel alan İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisinde gazetecilik ve medya çalışmaları, görsel iletişim tasarımı, halkla ilişkiler, sinema, siyaset bilimi, iletişim çalışmaları, sosyal psikoloji, sosyoloji, dilbilimi, iletişim sosyolojisi, iletişim sistemleri, iletişim psikolojisi, iletişim tarihi, kişilerarası iletişim, kitle iletişimi, kültürlerarası iletişim, siyasal iletişim, uluslararası iletişim ve yeni iletişim teknolojileri, uygulamalı iletişim ve buna yakın sosyal bilimlerdeki ilgili alanlarda, bilimsel çalışmalar kapsamında eserler kabul edilmekte ve yayınlanmaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi; DOAJ (Directory od Open Access Journals), Academic Search Ultimate (EBSCOhost), Road Index, Google Scholar ve CiteFactor gibi uluslararası dizinlerde taranmaktadır. Açık erişimi olan İAÜD için; sosyal bilimlerle ilgili gazetecilik, medya çalışmaları, sinema, iletişim çalışmaları ve yeni iletişim teknolojileri konularındaki görüşlerinizi tartışmak üzere özgün araştırma ve derleme makaleler, Ocak 2021 sayısı (Cilt:13-Sayı:1) için 1 Eylül 2020 tarihine kadar kabul edilmekte olup, üniversitemiz akademik personeline duyurulur.

Makale başvuruları Dergipark üzerinden yapılmalıdır.

İletişim: https://dergipark.org.tr/tr/pub/iaud