International Journal of Electronics Mechanical and Mechatronics Engineering Dergisi

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yayımlanan International Journal of Electronics Mechanical and Mechatronics Engineering dergisi, bilimin rehberliğinde dünyaya açılarak içinde bulunduğu topluma ulaşabilmek, onların değişen ve gelişen taleplerine öncülük etmek için araştırmacıların özgün bilimsel makalelerini uluslararası yayıncılık ilkeleri doğrultusunda yayımlamak amacını gütmektedir. Ayrıca akademisyenler ve uzmanlar için bilimsel kaynak yaratmayı amaçlamaktadır. IJEMME; Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda 2 kez basılı ve elektronik olarak yayımlanan hakemli bilimsel bir dergidir. Çeşitli bilimsel araştırma yöntemlerinin uygulandığı makaleler kabul edilmekte ve IJEMME Dergisi editör kurulu, ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler tarafından kabul edilen bütün makaleler ücretsiz olarak yayımlanmaktadır. IJEMME; çift taraflı kör hakemlik sürecini kullanmaktadır ve inceleme sürecinin tüm basamaklarında yazarlar hakem isimlerini, hakemler de yazar isimlerini bilmemektedir. Açık erişim politikası kapsamında akademik dünyaya hizmet vermekte olan IJEMME makale kabul ve yayım sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Makale kabul sürecinde TÜBİTAK-Ulakbim tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci takip edilmektedir. DergiPark tarafından sağlanan altyapı sayesinde IJEMME bünyesindeki makaleler ulusal ve uluslararası erişime açık hale gelerek farklı kitlelerin ulaşmasına olanak sağlanmaktadır. Fen ve Mühendislik Bilimlerini temel alan IJEMME Dergisinde; elektronik, görüntü işleme, bilgi teorisi, elektrik sistemler, güç elektroniği, kontrol teorisi, gömülü sistemler, robotik, hareket kontrolü, skolastik modelleme, tasarım, multidisipliner mühendislik, bilgisayar mühendisliği, optik mühendisliği, tasarım optimizasyonu ve malzeme bilimi buna yakın sosyal bilimlerdeki ilgili alanlarda, bilimsel çalışmalar kapsamında eserler kabul edilmekte ve yayınlanmaktadır. Açık erişimi olan IJEMME Dergisi için; elektronik, görüntü işleme, bilgi teorisi, elektrik sistemler, güç elektroniği, kontrol teorisi, gömülü sistemler, robotik, hareket kontrolü, skolastik modelleme, tasarım, multidisipliner mühendislik, bilgisayar mühendisliği, optik mühendisliği, tasarım optimizasyonu ve malzeme bilimi konularındaki görüşlerinizi tartışmak üzere özgün araştırma ve derleme makaleleriniz Ocak 2021 sayısı (Cilt:5-Sayı:1) için 1 Eylül 2020 tarihine kadar kabul edilmektedir. İlgilenenlere duyurulur.

Makale başvuruları Derginin Web Sitesi üzerinden yapılmalıdır.

İletişim: