Hukuk Fakültesi Dergisi

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yayımlanan Hukuk Fakültesi Dergisi, bilimin rehberliğinde dünyaya açılmak, içinde bulunduğu topluma ulaşabilmek, onların değişen ve gelişen taleplerine öncülük etmek için araştırmacıların özgün bilimsel makalelerini uluslararası yayıncılık ilkeleri doğrultusunda yayımlamak amacını gütmektedir. Hukuk Fakültesi Dergisi'nin 2019 Aralık ayında (Cilt – 5/ Sayı 2) ikinci sayısı DergiPark üzerinden yayımlamıştır. Hukuk Fakültesi Dergisi; Haziran ve Aralık aylarında olmak üzereyılda iki kez basılı ve elektronik olarak yayımlanan hakemli bilimsel bir dergidir. Çeşitli bilimsel araştırma yöntemlerinin uygulandığı makaleler kabul edilmekte, Hukuk Fakültesi Dergisi editör kurulu ve ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler tarafından kabul edilen bütün makaleler ücretsiz olarak yayımlanmaktadır.
Hukuk Fakültesi Dergisi; çifttaraflı kör hakemlik sürecini kullanmaktadır ve inceleme sürecinin tüm basamaklarında yazarlar hakem isimlerini, hakemler de yazar isimlerini bilmemektedir. Açık erişim politikası kapsamında akademik dünyaya hizmet vermekte olan Hukuk Fakültesi Dergisi makale kabul ve yayım sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Makale kabul sürecinde TÜBİTAK-Ulakbim tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci takip edilmektedir. DergiPark tarafından sağlanan altyapı sayesinde Hukuk Fakültesi Dergisi bünyesindeki makaleler ulusal ve uluslararası erişime açık hale gelerek farklı kitlelerin ulaşmasına olanak sağlanmaktadır. Sosyal Bilimleri temel alan Hukuk Fakültesi Dergisinde; anayasa hukuku, ceza hukuku, idare hukuku, milletlerarası hukuk, mali hukuk, medeni hukuk, roma hukuku, ticaret hukuku, borçlar hukuku, iş hukuku, medeni usul hukuku, icra – iflâs hukuku ve buna yakın sosyal bilimlerdeki ilgili alanlarda, bilimsel çalışmalar kapsamında eserler kabul edilmekte ve yayımlanmaktadır. Açık erişimli Hukuk Fakültesi Dergisi'nde yayımlanmak üzere özgün araştırma ve derleme makaleleriniz Aralık 2020 sayısı Cilt:7-Sayı:1) için 1 Kasım 2020 tarihine kadar kabul edilmektedir. İlgilenenlere duyurulur.

Makale başvuruları DergiPark üzerinden yapılmalıdır.

İletişim: