Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı (GİSEP) 2015-2018

Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı (GİSEP) Yüksek Planlama Kurulu’nun 18 Haziran 2015 tarih ve 15/18 sayılı Kararı ile kabul edilmiş ve 01 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. GİSEP’in genel amacı, ülkemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, güçlü bir girişimcilik ekosistemi oluşturmak ve girişimciliği geliştirmektir. Bu amaca ulaşmak üzere

GİSEP;

• Girişimci dostu düzenleyici çerçevenin geliştirilmesi
  • Yenilikçigirişimciliğin desteklenmesi
  • Kadın Girişimciliği, Genç Girişimciliği, Eko Girişimcilik, Sosyal Girişimcilik ve

Küresel Girişimcilik gibi öncelikli tematik alanlarda ve genel alanlarda sürdürülebilir bir destek sisteminin geliştirilmesi ve uygulanması

• Girişimcilik kültürünün geliştirilmesi
  • Örgün ve yaygın eğitim düzeyinde girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve girişimcilere yönelik danışmanlık sisteminin geliştirilmesi
  • Girişimcilerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması olmak üzere 6 müdahale alanındaki stratejik hedefleri ve bu hedefler çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından 2015-2018 döneminde yürütülecek eylem ve projeleri kapsamaktadır. Bahse konu dokümana http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Baskanligimiz.aspx?ref=23 adresinden erişim sağlanabilmektedir.
Söz konusu Eylem Planına ilişkin genel koordinasyon ve sekretaryadan KOSGEB İdaresi Başkanlığı sorumludur. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektöre çeşitli görev ve sorumluluklar veren Eylem Planında yer alan faaliyetlerin izlenmesi ve değerlendirmesi çalışmalarının tamamlanabilmesini teminen; ilgili tarafların katkılarının alınması kapsamında Üniversiteniz tarafından 2018 yılında yürütülen faaliyetler ile önceki yıllar için bildirilmeyen faaliyetlere ilişkin bilgilerin ekteki İzleme Formuna doldurularak 15 Mart 2019 tarihine kadar resmi yazı ve ayrıca girisimcilik@kosgeb.gov.tr adresine e- posta ile gönderilmesi gerekmektedir.