Uluborlu Mesleki Bilimler Dergisi (UMBD)

Uluborlu Mesleki Bilimler Dergisi (UMBD), Isparta Uygulamalı Üniversitesi Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu bünyesinde yayımlanan uluslurarası ve hakemli bir dergidir. 2018 Yılından beri yayımlanan dergimiz, teknik bilimler, sosyal bilimler sağlık bilimleri başta olmak üzere tüm temel ve mesleki disiplinlerindeki çalışmaları kabul etmektedir. Açık kaynak yayın politikasını benimseyen dergi, yılda 2 kez (Haziran ve Aralık) yayımlanmakta ve Dergipark üzerinden hizmet vermektedir. Çift- gizli hakemlik sistemi ile çalışan derginin yazım dilleri İngilizce ve Türkçe'dir. Dergide, makale gönderme, değerlendirme ve yayımlanma aşamalarının hiçbirinde ücret talep edilmez ve yazarlara telif ücreti ödenmez. Index, Academic Research Index: Research Bible, Bielefeld Academic Search Engine, Directory of Research Journals Indexing indekslerinde taranan dergi, 2021 Haziran ve Aralık sayıları için makale kabulüne hazırdır. Hazırlanan makaleler, Dergipark sistemi (https://dergipark.org.tr/tr/pub/umbd) üzerinden gönderilebilir. İlgilenenlere duyurulur.