image/svg+xml
image/svg+xml

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferansı (BAŞARIM 2022)

Yüksek başarımlı hesaplama ile ilgili deneyim, araştırma, çalışma ve sonuçların, ulusal ölçekte bilimsel bir etkinlik kapsamında değerlendirilmesi ve paylaşılması amacı ile düzenlenmekte olan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferanslarının yedincisi, BAŞARIM 2022 adı altında, TÜBİTAK ULAKBİM, Sabancı Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliği ve EuroCC@Türkiye projesinin desteği ile 11-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında sınırlı sayıda yüz yüze  (Sabancı Üniversitesi, Altunizade Dijital Kampüs, İstanbul) ve geniş ölçekte çevrimiçi katılımlı hibrit yapıda gerçekleştirilecektir (http://basarim.org.tr/2022).

Konferansta sunulmak üzere seçilecek olan bildiriler, BAŞARIM 2022 Konferans Bildirileri Kitabı’nda sadece elektronik olarak basılacaktır. Bildirilerin en fazla 8 sayfa uzunluğunda ve iki sütunlu IEEE formatında olması beklenmektedir. Konferansta sunulan bildiriler arasından seçilecek en iyi bildirilerin güncellenmiş ve genişletilmiş hali SCI indeksinde yer alan Concurrency and Computation: Practice and Experience (CCPE) dergisi (Etki Faktörü:1.536) özel BAŞARIM 2022 sayısında basılmaya davet edilecektir.

Konferansın ana dili Türkçe olmakla birlikte; ülkemizde bulunan yabancı akademisyen ve öğrencilerin de katılımını sağlamak üzere hem Türkçe hem de İngilizce bildiriler kabul edilecektir. Bildiri sunumları çevrimiçi veya yüz yüze katılımla yapılabilir.
Konu Başlıkları:

Çok çekirdekli, Çok işlemcili, Grafik İşlemci Birimi (GPU) tabanlı, Koşut (Paralel), Grid, Bulut, Küme, vb. sistemler ile Yüksek Başarım elde etmeye yönelik olarak çalışan, aşağıdaki konularla sınırlı kalınmaksızın herkes davetlidir.

Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Uygulamaları

Endüstri Uygulamaları

Makine Öğrenimi için Yüksek Başarım

Büyük Veri Uygulamaları

Koşut Algoritmalar ve Yaklaşımlar

İletişim Sistemleri ve Ara Katmanları

Modern Paralel Bilgisayar Donanımları ve Ağları

Dağıtık Sistemler

Derleyiciler, Kütüphaneler ve Araçlar

İş Düzenleyicileri

Yüksek Başarımlı Görüntüleme ve Grafik

Eniyileme, Verimlilik ve Başarım Ölçümü

Başarım Modelleme

Güvenilirlik ve Hataya Dayanıklılık

Kaynak Yönetimi

Veri Merkezleri ve Yeşil Hesaplama

Bulut Hesaplamaları

Blokzincir Uygulamaları

Önemli Tarihler:

Bildiri gönderimi için son tarih: 20 Şubat 2022*

Değerlendirme sonuçlarının duyurulması: 1 Nisan 2022

Basıma hazır bildiri gönderimi: 15 Nisan 2022

Erken kayıt için son ödeme tarihi: 15 Nisan 2022**

*Bildiri göndermek için bildiri yönetim sistemine kayıt yaptırmanız gereklidir.
Easy Chair bildiri yönetim sistemi: https://easychair.org/conferences/?conf=basarim2022

Easy Chair dışında gönderilen bildiriler işleme alınmayacaktır.

**Kayıt ücreti için ayrıntılı bilgi BAŞARIM 2022 sayfasında duyurulmuştur (https://indico.truba.gov.tr/event/50/page/22-kayit-formuregistration-form)

BAŞARIM 2022 süresince bildiri oturumları dışında aşağıda yer alan etkinliklere yer verilmesi planlanmaktadır:

Çalışma Grubu Toplantıları: Benzer konular üzerinde çalışan araştırmacılarımızı bir araya getirerek iş birliği ortamları geliştirmeye yönelik, araştırmacılarımızın istekleri doğrultusunda grup toplantıları düzenlenebilecektir. Çalışma grubuna ilişkin bilgilere etkinlik sayfamızdan ulaşabilirsiniz (https://indico.truba.gov.tr/event/50/page/24-calisma-grubu-toplantilari-focus-group-meetups). Tüm çalışma grubu organizatörleri/moderatörleri ve katılımcılarının ana konferans için kayıt olması gerekmektedir.

Çalışma grubu öneri formunun gönderimi için son tarih:15 Şubat 2022

Çalışma grubu önerilerinin kabulüne ilişkin bildirim: 25 Şubat 2022

Kesinleşmiş çalışma grubu programı: 30 Nisan 2022

5 Dakikalık Tez Yarışması: Yüksek Lisans ya da Doktora tezini Türkiye’deki bir üniversitede Yüksek Başarımlı Hesaplama alanında gerçekleştirmiş öğrenciler/araştırmacılar en fazla 2 yansı ile 5 dakika boyunca tezlerini BAŞARIM 2022 konferansında jüri
üyelerine sunacaktır. Yarışmaya katılabilmek için tezin 1 Ocak 2020 – 1 Nisan 2022 tarihleri arasında başarıyla savunulmuş (ve/veya komite tarafından kabul edilmiş) olması ve tez danışmanı tarafından 1 Nisan 2022 tarihine kadar basarim2022@basarim.org.tr
adresine gönderilecek bir e-posta ile aday gösterilmesi gerekmektedir. Tezin yarışma için uygunluğu düzenleme komitesi tarafından değerlendirilecek ve sonuç 15 Nisan 2022’ye kadar bildirilecektir. Sunumlar çevrimiçi veya yüz yüze katılımla yapılabilir. Yarışmanın kazanan ilk üç finalisti ödüllendirilecektir. 5 Dakikalık Tez Yarışmasına başvuru ile ilgili bilgilere etkinlik sayfamızdan ulaşabilirsiniz (https://indico.truba.gov.tr/event/50/page/23-5-dakikalik-tez-yarismasi-5-minute-thesis-presentations).

Computhon: Konferans kapsamında “EuroCC Computhon 2022/2” adı altında Hackathon yarışması düzenlenecektir. Computhon’un ilk günü problemin tanımı yapılacak, ikinci gün takımlar çözümlerini hazırlayıp gönderecek, üçüncü gün sonuçlar açıklanacak ve kazananlar için ödül tören gerçekleştirilecektir.

Davetli Konuşmacılar

Prof. Dr. Mateo Valero Cortés (Director – Barcelona Supercomputing
Center)
Prof. Dr. Ümit Çatalyürek (Georgia Institute of Technology, School of
Computational Science and Engineering)

İletişim:

Web Sayfası: http://basarim.org.tr/2022

e-Posta Adresi: basarim2022@basarim.org.tr