Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi VI. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu

Türk Dünyasının sosyal bilimlerin her alanında ihtiyaç duyduğu ilmi araştırmalara ortak bir paylaşım zemini sağlamak amacıyla Üniversitemiz öncülüğünde düzenlenmeye başlanan Uluslararası Türk Dünyası Araştınnaları Sempozyomu'nun altıncısı 13-15 Haziran 2019 tarihleri arasında Bakü Avrasya Üniversitesi ev sahipliğinde Bakü'de, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (Niğde, Türkiye), Kazak Kızlar Pedagoji Milli Üniversitesi (Almatı, Kazakistan), M.Akmulla Başkurt Devlet Pedagoji Üniversitesi (Ufa, Rusya) ve Bakü Avrasya Üniversitesi (Bakü, Azerbaycan ) işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, Türk Dünyasını ilgilendiren dil, edebiyat, tarih, coğrafya, eğitim, kültür, sanat, iletişim, uluslararası ilişkiler, işletme, ekonomi, din, felsefe, sosyoloji, turizm ve kadın çalışmaları gibi alanlarda akademik konuların ve güncel meselelerin tartışılması, karşılıklı deneyimlerin paylaşılması, araştırma yöntemlerin belirlenmesi, yeni bilimsel araştırma yönelimleri üzerinde fikir paylaşımında bulunması ve gelecekte Türk Dünyasında gerçekleştirilecek ortak projelere zemin hazırlaması amaçlanmaktadır.
Uluslararası Türk Dünyası Araştıma Sempozyomu'na katılım ile ilgili tüm şartlar ve bilgiler sempozyum (www.utudas.org) ağ sayfasında yer almaktadır.