Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü

Kütüphaneler, bilmeye giden yolda insanlığa açılmış en büyük, en özgür, en gerçek kapılardır. Bu kapıları açanlar, bilgi köprüsünden yolun öte yanına geçenlere cesaret, yön ve fikir verirler. Bursa'nın merkez ilçelerinden biri olan Nilüfer Belediyesi'nin, Akkılıç Ailesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte oluşturduğu Akkılıç Kütüphanesi de bu amaçla kurulmuştur. Yarışma yazarın adını yaşatmak ve kentle ilgili araştırmaları teşvik etmek adına düzenlenmektedir. Bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek yarışmada ödüle değer bulunan araştırmalar her yıl kitaplaştırılarak değerli bilim insanlarının ilgisine sunulmaktadır. Ödül üç ayrı kategoride Bursa'nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihsel, fiziksel, sosyal ve ekonomik süreçlerini kapsayan çalışmalara verilecektir. Birinci kategori; üniversitelerin doktora programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik olacaktır. İkinci kategori; üniversitelerin yüksek lisans programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik olacaktır. Üçüncü kategori ise; akademi dışı alanlardan aynı konularda yapılan çalışmalar ödüllendirilecektir.

Eserlerin Son Teslim Tarihi: 2 Ocak 2021

Ödül Töreni: 30 Nisan 2021

Katılım Koşulları

Değerlendirmeye sunulan çalışma başka hiç bir yerde ve surette basılmamış olmalıdır. Eserin yayın hakkı sahibinde olmalıdır. Ödüle değer bulunan eserlerle ikinci kez başvuru yapılamayacaktır. Aynı katılımcı birden fazla eserle her iki kategoriye de başvurabilir. Ödüle aday çalışmalar; yüksek lisans ve doktora tezi olarak Türkiye'de, Türkçe olarak yazılmış ile üniversite enstitülerince kabul edilerek, sahibine yüksek lisans veya doktora belgesi verilmiş olmalıdır. Yabancı dilde hazırlanmış tezler Türkçeye tercüme edilerek ödüle başvurulabilirler. BİT tezle en fazla 2 defa başvurulabilir. Sorumluluk katılımcının kendisine aittir. Tezin başvuru tarihinden geriye dönük 3 yıl içinde onaylanmış olması gerekir, daha önceki yıllara ait tezler kabul edilemez. Ayrıntılı bilgi ekteki ilgili yazıda mevcuttur. İlgilenenlere duyurulur.