image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ Ar-Ge Proje Pazarı bu yıl Uluslararası ölçekte düzenlenecek


Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 2017 yılından bu yana Türkiye’nin 81 ilinden ‘Benim de bir fikrim var’ diyenleri bir araya getirdiği Ar-Ge Proje Pazarı heyecanı bu yıl uluslararası ölçeğe taşındı. BARÜ ile birlikte Azerbaycan’dan Hazar Üniversitesi ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Bosna Hersek’ten Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Malezya’dan Putra Üniversitesi ve Özbekistan’dan Semerkand Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi paydaşlığında organize edilen festivale başvurular başladı. Bölgenin en önemli bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olarak gösterilen etkinliğine bu yıl da TÜBİTAK tarafından destek verilmesi uygun görüldü.

Cumhuriyetin 100. yılında altıncısı gerçekleştirilen ve 10 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Ar-Ge Proje Pazarına bu yıl da rekor bir başvuru ile katılım bekleniyor. Araştırmacılar, girişimciler, bilim insanları ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerinin de katılabileceği etkinlikte Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Proje fikirlerinin farklı üniversitelerden bilim insanları ile sektör temsilcileri tarafından değerlendirileceği yarışmalarda katılımcıların Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluşlarından temsilcilerle bir araya gelmesi sağlanıyor.

Organizasyon kapsamında başvurular 18 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek festivalde akademisyenler ve sektör temsilcilerinden oluşan Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren proje sahiplerine toplamda 285 bin TL ödül dağıtılacak.
  • TÜBİTAK 2209- A/B Eğitimlerine 800'e yakın kişi katılım sağladı

  • Çimko Biyoçeşitlilik Yarışması

  • BARÜ Ar-Ge Proje Pazarı bu yıl Uluslararası ölçekte düzenlenecek

  • Deneyim Paylaşımı Semineri

  • Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 'Fen, Mühendislik ve Eğitim Bilimleri Alanlarında Proje Hazırlama Eğitimi' TÜBİTAK 2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

  • Paydaşlarla Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Teklas Kauçuk ile işbirliği toplantısı gerçekleştirildi

  • BARÜ Rosario Üniversitesi ile araştırma-geliştirme faaliyetleri kapsamında bilimsel işbirliği yapacak

  • Savunma Sanayii Uygulamaları için Hidrojen Teknolojilerinin Geliştirilmesi

  • BARÜ ekibinden Gonca Gym Tekstil firmasına ziyaret