TÜBİTAK - QNRF İkili İşbirliği Çerçevesinde Akıllı Şehirler Çalıştayı Düzenleniyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Katar Ulusal Araştırma Fonu (QNRF – Qatar National Research Fund) arasındaki mevcut ikili işbirliği çerçevesinde 6 Şubat 2020 tarihinde akıllı şehirler (smart cities) tematik alanında akademi-sanayi işbirliği çağrısı açılmıştır. Söz konusu çağrı çerçevesinde, Türkiye’deki ve Katar’daki araştırmacıları bir araya getirebilmek amacıyla 9 Mart 2020 tarihinde, TÜBİTAK-Gebze yerleşkesinde bulunan TÜSSİDE tesislerinde “akıllı şehirler” temalı bir çalıştay düzenlenecektir.

Söz konusu çalıştayda alt tematik alanlar aşağıda yer almaktadır:

• Akıllı Çevre
  • Akıllı Enerji
  • Akıllı Sağlık
  • Akıllı Güvenlik
  • Akıllı Ulaşım
  • Akıllı Lojistik
  • Akıllı Spor

Çalıştaya katılım sağlamak isteyen katılımcıların https://anket.tubitak.gov.tr/index.php/891258?lang=en linkinde yer alan formu doldurmaları gerekmektedir. Çalıştay programı katılımcılarla ayrıca paylaşılacaktır.

TÜBİTAK – QNRF Akıllı Şehirler konulu çağrı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Çalıştaya katılım kontenjanlarla sınırlıdır.

• Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme semimeri gerçekleştirildi.

• Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme sunumları Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü Mentör ekibi tarafından gerçekleştirildi.

• Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

• TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

• EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

• Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

• Tek Pazar Programı Başvuruları

• TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

• Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

• Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.