image/svg+xml
image/svg+xml

Turkcell Yarının Teknoloji Liderleri Proje Yarışması

Turkcell Yarının Teknoloji Liderleri, üniversite öğrencilerinin yenilikçi projelerini hayata geçirecekleri bir yarışmadır. Gençlerin yarını şekillendiren fikirlerini keşfetmek, bu fikirleri hayata geçirerek teknoloji ekosistemine ve topluma katkı sağlamalarını destekleniyor.

Yarışma, Türkiye’deki örgün öğretim lisans programlarına kayıtlı olan öğrencilere açıktır.

Katılımcılar projelerini geliştirdikten sonra, uzman jürinin karşısına çıkma ve büyük ödüller kazanma fırsatı yakalayacak!

Başvuru Koşulları

  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Yarışmaya örgün öğretim lisans programlarına kayıtlı olan tüm Türkiye Cumhuriyeti
  • Vatandaşı öğrenciler başvurabilir.
  • Yarışmaya bireysel olarak veya 2-5 kişilik gruplar halinde katılım sağlanabilir.
  • Gruplardaki öğrencilerin aynı üniversitede olma zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • Her katılımcı, her kategoriden bir projeyle başvuru yapabilir. Aynı kategoride birden fazla başvuru yapılamaz.

Başvurular
https://www.turkcell.com.tr/yarininteknolojiliderleri
adresi üzerinden alınacaktır.

Başvuru sahibinin/sahiplerinin web sayfasında yer alan bilgileri doldurması, Aydınlatma Metni onayı vermesi, proje taahhütnamesini imzalamaları ve proje dokümanını doldurarak yüklemeleri gerekmektedir.

Yarışmaya başvurulan projelerde özgünlük şartı aranmaktadır. Yarışma kapsamında geliştirilen projelerin yenilikçi nitelikte olması ve fikri mülkiyet haklarının korunma gerekliliği göz önünde bulundurularak, buluş niteliği taşıyabilecek fikirlerin çalışma ve koruma süreci tamamlanmadan üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır.

Yarışma Takvimi ve Değerlendirme Süreci

  • 20 Şubat 2025: Başvuruların Açılması
  • 20 Şubat - 27 Nisan 2025: Başvuruların Alınması
  • 18 Nisan - 17 Mayıs 2025: Değerlendirme Dönemi
  • 19 Mayıs – 23 Mayıs 2025: Finale Kalan Projelerin Değerlendirme Dönemi
  • 29 Mayıs 2025: Final Gecesi

Değerlendirme Kriterleri

Başvuruların alınma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte projelerin şekilsel olarak ön değerlendirilmesi ve taahhütnamelerin kişi veya gruplar tarafından eksiksiz imzalanmış olması kontrol edilecektir. Eksikliklerin tespiti halinde adaylar elenecektir.

18 Nisan -17 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek olan değerlendirmeler, başvuru kategorileri ve proje alanlarında çalışan Turkcell profesyonelleri ve direktörleri tarafından yapılacaktır.

Finale her kategoriden beş proje kalacak olup aşağıdaki maddede belirtilen jüri üyelerince değerlendirmeler yapılacaktır.

Değerlendirme süreçlerinde dikkate alınacak kriterler:
1. Hedef Kitle ve Katkı
2. Yenilikçilik ve Özgünlük
3. Teknik Uygulanabilirlik
4. Ticari Potansiyel ve Pazar Uygunluğu
5. Kullanıcı Deneyimi ve Erişilebilirlik
6. Risk Yönetimi ve Esneklik
7. Etkililik ve Değer Yaratma
8. Sürdürülebilirlik ve Geleceğe Uygunluk
9. Ekip ve Proje Yönetimi
10.Başarı Kanıtları ve Pilot Uygulamalar

Proje Kategorileri

İnsan için Teknoloji
Teknoloji, insan hayatını kolaylaştırmak, günlük deneyimleri iyileştirmek ve toplumsal fayda sağlamak için güçlü bir araçtır. Bu kategori, bireylerin ve kurumların yaşam kalitesini artıran, iş süreçlerini verimli hale getiren ve erişilebilirliği geliştiren yenilikçi projeleri kapsar. Kategoride örnek olarak sunulan başlıklar dışında insan odaklı her türlü yaratıcı teknoloji fikriyle, geleceği birlikte şekillendirmek için başvurular bekleniyor.

.Çalışan Deneyimi: Hibrit çalışma düzenine uyum sağlayan dijital araçlarla iş yerlerinde verimliliği artırmayı hedefleyen, evden ve ofisten çalışmayı bir araya getiren sistemlerle modern iş dünyasını dönüştüren projelerin detayını ifade etmektedir.
. İş Sürekliliği: Felaketlere dayanıklı altyapı ve sistemler tasarlayarak iş akışının her koşulda devam etmesini sağlayan, olağanüstü durumlarda güvenilir ve kesintisiz çözümler sunmayı amaçlayan projelerin detayını ifade etmektedir.
. Müşteri Deneyimi: Kişiselleştirilmiş deneyimlerle kullanıcı ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştiren ve müşteri memnuniyetini artırmak için yenilikçi teknolojilerden faydalanan projelerin detayını ifade etmektedir.
. Sağlık Teknolojileri: Sağlık sektörüne yönelik daha etkili tedavi yöntemleri ve hızlı teşhis çözümleri sunan, dijital sağlık platformları ve yapay zekâ destekli uygulamalarla hayat kalitesini iyileştirmeyi hedefleyen projelerin detayını ifade etmektedir.
. Engelleri Kaldıran Teknolojiler: Fiziksel ve dijital dünyadaki erişilebilirlik sorunlarını çözerek herkes için daha eşit bir dünya yaratmayı amaçlayan, toplumsal faydayı artıran projelerin detayını ifade etmektedir.

Sürdürülebilirlik ve Çevre İçin Teknoloji
Teknoloji, gezegenimizin geleceğini korumak ve daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek için güçlü bir araçtır. Bu kategori, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen, enerji verimliliğini artıran, doğal kaynakları daha verimli kullanmayı sağlayan ve iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunan yenilikçi projeleri kapsar. Kategoride örnek olarak sunulan başlıklar dışında sürdürülebilirlik ve çevre odaklı her türlü yaratıcı teknoloji fikriyle, geleceği birlikte şekillendirmek için başvurular bekleniyor.

. Geleceğin Teknolojisi: 5G, fiber optik ve yenilenebilir enerji entegrasyonunu destekleyen altyapılarla geleceğin bağlantı ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen projelerin detayını ifade etmektedir.
. Sürdürülebilir Enerji: Mikro şebekeler, enerji depolama sistemleri ve verimlilik sağlayan çözümlerle çevre dostu enerji kaynaklarına odaklanan projelerin detayını ifade etmektedir.
. Yeşil Veri Merkezi: Düşük karbon ayak izine sahip veri merkezi tasarımlarıyla çevreye duyarlı ve enerji verimliliği yüksek, sürdürülebilir veri altyapıları oluşturan projelerin detayını ifade etmektedir.
. Sürdürülebilir Gelecek: Çevresel etkileri azaltan teknolojik çözümlerle doğayı korumayı hedefleyen ve iklim değişikliğiyle mücadelede fark yaratan projelerin detayını ifade etmektedir.
. Yarının Şehirciliği: Akıllı şehir teknolojileri ve sürdürülebilir altyapılarla şehir hayatını kolaylaştıran; trafik, enerji ve atık yönetimini optimize eden projelerin detayını ifade etmektedir.

Dijital Çözümler ve Yenilikçi Teknolojiler
Dijital çözümler, teknolojinin en dinamik ve yenilikçi alanlarını kapsayarak hayatı daha verimli, akıllı ve güvenli hale getirir. Bu kategori, öncü teknolojilerle geliştirilen dijital projeleri kapsar. Kategoride örnek olarak sunulan başlıklar dışında dijital çözüm ve yenilikçi teknoloji odaklı her türlü yaratıcı teknoloji fikriyle, geleceği birlikte şekillendirmek için başvurular bekleniyor.

. Yapay Zeka Çözümleri: Veri analitiği ve yapay zekâ tabanlı teknolojilerle süreçleri iyileştiren, akıllı sistemler ve otomasyon teknolojileriyle yenilikçi çözümler sunmayı hedefleyen projelerin detayını ifade etmektedir.
. Dijital Ekosistem: Kullanıcı deneyimini artıran dijital hizmetlerle günlük hayatı kolaylaştıran ve teknolojinin insanların hayatına entegrasyonunu hızlandıran projelerin detayını ifade etmektedir.
. IoT: Akıllı ev cihazları, giyilebilir teknoloji ve nesnelerin interneti tabanlı çözümlerle günlük işleri kolaylaştırmayı amaçlayan projelerin detayını ifade etmektedir.
. Kuantum Teknoloji: Kuantum algoritmalarıyla bilim ve teknolojide çığır açan, daha hızlı ve güçlü hesaplama yöntemleri sunarak karmaşık sorunlara çözüm üreten projelerin detayını ifade etmektedir.
. Siber Güvenlik: Yeni nesil tehditlere karşı güvenlik çözümleri tasarlayarak kişisel ve kurumsal verileri korumayı hedefleyen projelerin detayını ifade etmektedir.
. Kreatif Teknolojiler: Sanatı ve veriyi teknolojinin gücüyle buluşturan, yaratıcılık ile teknolojiyi birleştirerek yeni ifade biçimlerine öncülük eden projelerin detayını ifade etmektedir.
. Kamu Teknolojileri: Kamuya yönelik dijital çözümlerle toplumsal fayda sağlayan, kamu hizmetlerini kolaylaştırarak vatandaşların hayatını iyileştiren projelerin detayını ifade etmektedir.
. Eğitim Teknolojileri: Öğrenme süreçlerini dijital araçlar ve yenilikçi çözümlerle destekleyerek daha etkili öğrenme deneyimi sunan projelerin detayını ifade etmektedir.

Proje Ödülleri

Her kategoriden ilk üç projeye aşağıdaki ödülleri verilecektir.

  1. Kategori Birincisi: 500.000 TL
  2. Kategori İkincisi: 300.000 TL
  3. Kategori Üçüncüsü: 150.000 TL
  • BARÜlü öğrencilerin ulaştırma alanına yönelik 2 projesi ödül kazandı

  • Turkcell Yarının Teknoloji Liderleri Proje Yarışması

  • BİRUS Afiş Tasarım Yarışması Sergi ve Ödül Töreni

  • ICTürkiye 2025 Uluslararası Proje Pazarı

  • 7. Bolu-Düzce Ar-Ge Proje Pazarı

  • TÜBİTAK ARDEB 1001 Projeleri Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi

  • Toplum 5.0 Başvuruları Devam Ediyor

  • TÜBİTAK 1001 Proje Hazırlama Eğitimi ve Başarılı Uygulama Örnekleri

  • “Bartın’da Su” Ödüllü Afiş Tasarımı Yarışması Devam Ediyor

  • Ferhat Sadak'ın proje başvurusu TÜBİTAK 2509 Türkiye–Fransa İkili İşbirliği kapsamında kabul edildi