image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin TÜBİTAK kapsamında bir projesi daha kabul edildi

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle madencilerin maruz kaldıkları fiziksel ve psikolojik faktörlerin beyin sinyalleri üzerindeki değişimi incelenecek.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden Öğr. Gör. Samet Çelik tarafından hazırlanan “Yer Altında Uzun Süreli Çalışmaya Bağlı Gerçekleşen Elektrofizyolojik Değişimlerin Olaya İlişkin Osilasyonlar Yöntemi İle İncelenmesi” başlıklı proje TÜBİTAK – 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

Proje hakkında bilgiler veren Çelik, 12 ay boyunca madencilerde görülen kognitif ve emosyonel yıkımın inceleneceğini belirtti.

Çelik, “Madencilerde yeraltında uzun süreli çalışmaya ve bunun sonucunda ortaya çıkan toksik gaz maruziyetinin, kognitif ve emosyonel yıkıma sebep olup olmadığı araştırılacaktır. Benzer şekilde çalışma koşullarının uzun vadede bellek ve dikkat başta olmak üzere diğer bilişsel işlevleri etkileyip etkilemediği merak konusudur. Bu proje ile birlikte hem zehirli gazların sinir sistemi ve biliş üzerindeki elektrofizyolojik etkileri incelenirken hem de elde edilecek bulguların işçi sağlığı ve güvenliği açısından yeni uygulama ve politikaların ortaya konmasına zemin oluşturacağı düşünülmektedir” diye konuştu.

Çelik, projenin BARÜ Edebiyat Fakültesi bünyesinde yeni kurulan Bilişsel Araştırmalar Laboratuvarında hayata geçirileceğini de kaydederek “Her geçen gün büyüyen üniversitemizde insanlığa ulaşan bilimsel çalışmalar yapma gayretindeyiz. Bu doğrultuda bizleri daha kaliteli işler yapmaya teşvik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun ile değerli destekleri için Dekanımız Prof. Dr. Sayın Sedat Yazıcı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca projenin hazırlanmasında beni cesaretlendiren akademik danışmanım Prof. Dr. Bahar Güntekin’e ve meslektaşım Dr. Ebru Yıldırım’a da teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Projede emeği geçenleri tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Üniversitemizde bölgemizden başlayarak ülkemizin öncelikleri doğrultusunda çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Üniversite olarak yaptığımız çalışmalarla bilim dünyasına değer katmaya ve üretileni insanlık yararına sunmaya gayret ediyor, bu yöndeki çabamızı her geçen gün artırmayı başarıyoruz. Bu düşüncelerle gayretleri dolayısıyla Öğr. Gör. Samet Çelik’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. 
  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.

  • Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği 32 farklı ilden yarışmacıların katılımıyla başladı.

  • BİGG DÜNYA 2023-2.Dönem Yeşil Büyüme Çağrısı | Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği