image/svg+xml
image/svg+xml

TÜBİTAK 1512 BİGG Programı'nın 2022 Yılı 1. Çağrısı Açıldı.

TÜBİTAK 1512 BİGG Programı'nın 2022 Yılı 1. Çağrısı’na Uygulayıcı Kuruluş KTÜ TTM Aracılığıyla Başvurabilirsiniz!
Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerine TÜBİTAK’tan ön ödemeli 200.000 ₺ %100 hibe desteği ile şirketini kurma fırsatı yakala!
Ekonomiye katkı sağlayacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini ve başlangıç şirketlerinin kurulmasını amaçlayan TÜBİTAK’ın “1512 Girişimcilik Destek (BİGG) Programı” teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinizi 200.000 ₺ ön ödemeli hibeyle desteklemektedir.
Destek süresi en fazla 18 ay olup proje bitiminde çalışır bir prototip üretilmesi beklenmektedir.
TÜBİTAK tarafından Uygulayıcı Kuruluş olarak yetkilendirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) ve Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) ortaklığında yürütülen BİGGirişim programına başvuru yapabilir, program kapsamında "İş Fikri Doğrulama", "İş Modeli", "İş Planı Hazırlama", "Etkili Sunum Teknikleri" vb. iş fikrinden şirket kurulum aşmasına kadar birçok alanda verilecek eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilir, ayrıca Trabzon TEKNOKENT tarafından sunulan cazip fırsatlardan yararlanabilirsiniz.
Ayrıca iş fikri başvurusu yaparak 1. Aşamayı geçen ve 2. Aşama başvurusu yapmaya hak kazanan adaylara "TÜBİTAK Sunumu Canlandırması (Demo Day)" KTÜ TTM tarafından sağlanan jüri ile gerçekleştirilecek ve adaylara kendilerini bekleyen panel vb. değerlendirme etkinliklerine katılım öncesi deneyim kazandırılacaktır.

Detaylı bilgi ve başvuru için:
 https://bigg.ktu.edu.tr/
Son Başvuru tarihi: 14.03.2022
Kimler başvurabilir:
* Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya ilgili programlardan mezun olmanız gerekmektedir.
* Daha önce TÜBİTAK 1512 ya da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Programlarından destek aldıysanız başvurmanız mümkün olmamaktadır.
* Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir şirkette ortaklığınızın olmaması gerekmektedir.
Süreç:
* Aşama 1 kapsamında iş fikirleri Uygulayıcı Kuruluş (KTÜ TTM / ETÜ) tarafından değerlendirilerek uygun bulunan iş fikirleri iş planına dönüştürülür.
* Aşama 2 kapsamında girişimci adaylarının iş planları TÜBİTAK’a sunulur ve TÜBİTAK tarafından panel değerlendirmesine alınır. Değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun bulunan iş planları için girişimcilerden kuruluş tanımına uygun şirket kurması istenir.
* Aşama 3 kapsamında 1512 BİGG Programını başarı ile tamamlayan girişimciler TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvuruda bulunabilir.
 
  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.

  • Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği 32 farklı ilden yarışmacıların katılımıyla başladı.

  • BİGG DÜNYA 2023-2.Dönem Yeşil Büyüme Çağrısı | Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği