image/svg+xml
image/svg+xml

“Lojistik Sektöründe Dijital Dönüşüm: Dinamik Yeteneklerin Rolü” başlıklı TÜBİTAK 3005 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Sabahattin Çetin’in “Lojistik Sektöründe Dijital Dönüşüm: Dinamik Yeteneklerin Rolü” başlıklı TÜBİTAK 3005 projesi desteklenmeye hak kazanmıştır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sabahattin Çetin’in yürütücü olduğu, aynı bölümden Arş. Gör. Halil Karlı, Arş. Gör. Yunus Emre Topcu ve Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü'nden  Doç. Dr. Ramazan Yılmaz’ın araştırmacı ve Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ın danışman olarak yer aldığı “Lojistik Sektöründe Dijital Dönüşüm: Dinamik Yeteneklerin Rolü” isimli proje TÜBİTAK 3005 programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Üniversitemizin ilk TÜBİTAK 3005 projesi olma özelliğini taşıyan proje kapsamında lojistik sektöründe dijitalleşmeyi etkileyen olumlu ve olumsuz faktörlerin tespit edilmesi ve sektördeki dijitalleşmesinin firmaların performanslarına etkisinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. TÜBİTAK tarafından desteklenen proje 18 ay sürecektir. Çalışmanın proje ekibinde 3 araştırmacı, 1 danışman ve 2 bursiyer görev alacaktır.

“Lojistik sektörünün dijital dönüşümüne katkı sunulacak”

Lojistik sektörü tüm sektörleri etkileme potansiyeli olan, stratejik öneme sahip bir sektördür. Sektörde yaşanacak bir değişim diğer tüm sektörlerde hissedilmesi mümkündür. Ülkelerin rekabet gücünü koruması ve gelişen dünya ticaretinden daha fazla pay alabilmesi için lojistik faaliyetlerinin etkinliğini küresel standartlara göre uyarlamak durumundadır. Sektördeki gelişmelere bakıldığında ise lojistik faaliyetlerin giderek dijitalleştiği görülmektedir. Ancak dijitalleşme sürecinin uluslararası çevredeki gelişmelerle kıyaslandığında yeterli düzeyde olmadığı görülmektedir. Bu nedenle lojistik sektöründe dijital dönüşüme yönelik bir çalışmaya ihtiyaç bulunmaktadır.
 
Ayrıca, bu proje sonucunda üniversitemiz ihtisaslaşma alanı olan akıllı lojistik ve bütünleşik bölge uygulamalarına önemli bir katkı sağlanması beklenmektedir.

TÜBİTAK 3005- Sosyal ve Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı; beşeri bilimlerin veri toplama ve analiz yoluyla durum tespiti çalışmalarının bulguları ile bulgular ışığında bilime yenilikçi katkılar yapacak yöntemler, yaklaşımlar ve yorumların geliştirilmesi, kamu politikalarının geliştirilmesi süreçlerinde bilimsel temellerin oluşturulması, teknolojik ilerlemelerin sosyal etkilerinin ortaya konulması amacıyla yapılandırılmış çıktı ve etki odaklı sosyal ve beşeri bilim araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenerek ülkemizde toplumsal ve kamusal fayda sağlanmayı amaçlamaktadır.

Araştırmacılarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.

  • Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği 32 farklı ilden yarışmacıların katılımıyla başladı.

  • BİGG DÜNYA 2023-2.Dönem Yeşil Büyüme Çağrısı | Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği