image/svg+xml
image/svg+xml

TSO Tez Teşvik Fonu Kapsamında 100/2000 Programı Doktora Öğrencimiz Özlem YILDIZ Destek Almaya Hak Kazandı.

Üniversitemiz ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Arasında Yapılan Protokol Kapsamında “TR81 Düzey 2 Bölgesinde Orman Ürünleri sanayisinde Endüstriyel Simbiyoz Potansiyeli ve Sürdürülebilir Bir  Endüstriyel Simbiyoz Ağı Tasarımı” başlıklı tezi ile 100/2000 Programı Doktora Öğrencmiz Özlem YILDIZ  Tez Teşvik Fonu Almaya Hak Kazandı.
 
Üniversitemiz ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol kapsamında, belirlenen alanlarda;
    - Bartın ilinin de içerisinde yer aldığı ve bünyesi içerisinde oluşacak olan Filyos Endüstri Bölgesine, Filyos Bölgesi ile ilgili olarak "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" teması odaklı çalışmalara,
    -  Filyos Bölgesi özelinde Akıllı Liman, Akıllı Endüstri ve Akıllı Şehir Planlama ve Uygulama temaları odaklı çalışmalara,
    - Bartın sanayisine, ticaretine, turizmine, sosyo-kültürel hayatına yönelik bilimsel ve/veya teknolojik değer taşıyan bölgesel odaklı "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" ana temasında araştırma önerilerini kapsayan,
tez yazacak ve tez teşvik fonundan yararlanmak üzere başvuruda bulunarak başarılı olan doktora öğrencilerine brüt 8000 TL yüksek lisans öğrencilerine brüt 5000 TL destek sağlanmaktadır.
Bu kapsamda 01-30 Ekim 2020 tarihleri arasında Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından alınan başvurular değerlendirilerek “TR81 Düzey 2 Bölgesinde Orman Ürünleri sanayisinde Endüstriyel Simbiyoz Potansiyeli ve Sürdürülebilir Bir  Endüstriyel Simbiyoz Ağı Tasarımı” başlıklı tezi ile  100/2000 programı doktora öğrencimiz Özlem YILDIZ  Tez Teşvik Fonu almaya hak kazandı.
Tez teşvik fonu kapsamında alınan başvurular Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu tarafından 11 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında ön değerlendirmeye tabi tutularak; başvuruların protokol kapsamında belirlenen alanlara yönelik olup olmadığı, bölgeye katkısı ve uygulanabilirliği değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonrasında “TR81 Düzey 2 Bölgesinde Orman Ürünleri sanayisinde Endüstriyel Simbiyoz Potansiyeli ve Sürdürülebilir Bir  Endüstriyel Simbiyoz Ağı Tasarımı” başlıklı tez çalışmasının son değerlendirme ve nihai kararın verilmesi amacıyla TSO Tez Teşvik Fonu İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’nda görüşülmesine karar verilmiştir.
 
TSO Tez Teşvik Fonu İnceleme ve Değerlendirme Kurulu, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat YAZICI başkanlığında, Bartın Sanayi ve  Teknoloji  İl Müdürlüğü  Temsilcisi Birol CANGİ (İl Müdürü),  Bartın  Ticaret  ve  Sanayi  Odası Temsilcisi Sena KASAPOĞLU (Proje Dış Ticaret Akreditasyon Uzmanı),  Bartın  Üniversitesi BAP    Koordinasyon    Birimi Koordinatörü  ve aynı zamanda Bartın KÜSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Ayhan ATEŞOĞLU’nun katılımları  ile 25 Kasım 2020 günü saat 11:00’de online olarak toplanmıştır. Toplantıya ayrıca davetli olarak; Bartın TSO Genel Sekreteri Ahmet İNCEKARA ve Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Bayram DÜNDAR  ile tez danışmanı Bartın Orman Fakültesi, Orman Endüstri Mühendisliği öğretim elemanı Prof. Dr. Bülent KAYGIN ve tez sahibi 100/2000 programı doktora öğrencisi Özlem YILDIZ sunum ve açıklamaları ile katılım sağlamışlardır.
 
TSO Tez Teşvik Fonu İnceleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısında yapılan değerlendirme neticesinde “TR81 Düzey 2 Bölgesinde Orman Ürünleri sanayisinde Endüstriyel Simbiyoz Potansiyeli ve Sürdürülebilir Bir  Endüstriyel Simbiyoz Ağı Tasarımı” başlıklı tezi ile 100/2000 programı doktora öğrencimiz Özlem YILDIZ  Tez Teşvik Fonu desteklenmeye değer görülerek 8000 TL destek almaya hak kazanmıştır.
 
  
“TR81 Düzey 2 Bölgesinde Orman Ürünleri sanayisinde Endüstriyel Simbiyoz Potansiyeli ve Sürdürülebilir Bir  Endüstriyel Simbiyoz Ağı Tasarımı” başlıklı tez çalışması;
Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan Bartın Üniversitesinin; “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” vizyonunu destekler niteliktedir. Aynı zamanda; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “Sıfır Atık Projesini” desteklemektedir. Doktora tez öğrencisi; Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen “100/2000 programı kapsamında kamu, üniversite, sanayi işbirliği çalışmalarını destekler nitelikte ve kalkınmada öncelikli olan ihtisas alanında” çalışmaktadır. Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan Bartın Üniversitesi; “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” vizyonunu ortaya koymuştur. Dolayısıyla lisansüstü çalışma yapan öğrenciler ve akademisyenler için; Akıllı lojistik ve bütünleşik bölge uygulama alanı çalışmaları tetikleyici ve trend konular haline gelmiştir. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. SARAÇ’ın da belirttiği üzere; “"Üniversitelerin yerel düzeydeki yapacağı araştırmaları ve bunların sonuçlarını ilgili özel ve kamu sektörleriyle paylaşarak araştırma çıktılarının üretime dönüştürülmesi oldukça önemli bir husustur. Üniversiteler ve bölgesel kalkınma ajansları arasında kurulacak sağlık bir iletişim ağı sayesinde projenin beklenen gücü üst düzeye çıkacaktır. Henüz 4-5 yıllık bir proje olmasına rağmen birçok filizlenmeyi görmekteyiz ve projeden Türkiye'nin geleceği için umutluyuz." söylemleri tez çalışmasının amaç ve hedefleri ile çok uyumludur.
Ticaret ve Sanayi Odasının da teşvik fonu ile desteklemiş olduğu bu doktora tez çalışmasında temel hedef; bölgede ekonomik kalkınma ve finansal sürdürülebilirliğe katkı sağlamaktır. Daha az kaynak tüketilerek daha fazla refah sağlanması hedeflenmektedir. Verimliliği arttırarak, kaynak kullanımı ve atık üretiminin azaltılması, kaynak kullanımını azaltan yeni malzeme, ürün ve proseslerinin tasarım ve kullanımı, alternatif ve yenilenebilir enerji kullanımı çalışmanın nihai stratejisi’dir. Sürdürülebilir bölgesel kalkınmada TR81 Düzey 2 bölgesinde yer alan illerin lokomotif sektörlerinden biri olan “orman ürünleri sanayinde” endüstriyel simbiyoz potansiyelini belirlemek; simbiyotik ilişkileri oluşturarak doğru eşleştirmeler yapmak ayrıca simbiyotik ağ tasarımı ile sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak, sanal OSB’ler kurmak ve tüm paydaşlar arasında bir farkındalık köprüsü inşa etmek çalışma için yenilikçi bir unsurdur.  Tezin ara çıktıları ve nihai çıktıları için patent, endüstriyel tasarım vb. fikri/sınai mülkiyet hakkı elde etme olasılığı çok yüksektir. İlgili saha çalışmaları ve derlenen bilgilerin ışığında endüstriyel tasarım, yan ürün üretimi gibi çalışmalar ön görülmektedir. TR81 Düzey 2 bölgesi için ‘’uygulanan ilk kapsamlı’’ çalışmadır. Bölgede kurulacak olan sağlıklı bir iletişim ağı ve işbirliği yaklaşımıyla gerek OSB’ler gerekse diğer endüstri kuruluşları için çok önemli bir fırsattır.
  • Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme semimeri gerçekleştirildi.

  • Avrupa komisyonu tarafından ilan edilen Dijital Avrupa Projeleri çağrısı kapsamında bilgilendirme sunumları Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü Mentör ekibi tarafından gerçekleştirildi.

  • Bartın Üniversitesi'nden 2 Başvuru BAKKA Turizme Yönelik Teknik Destek Programına Kabul Edildi.

  • TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

  • EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor !

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayısı 797’ye yükseldi. Böylece BARÜ’de önlisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

  • Tek Pazar Programı Başvuruları

  • TÜBİTAK ARDEB Projelerinde PTİ, Seyahat Ve Toplantı Desteği Üst Limitleri Yüzde 50 Artırıldı!

  • Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 09.11.2023 Perşembe günü saat 10.30 – 13:30 saatleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine yönelik fabrika teknik gezileri etkinliği gerçekleşmiştir.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı ilden yüzlerce kişi 3 farklı kategoride projelerini sergiliyor.