image/svg+xml
image/svg+xml

TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Açıldı!

TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD (ICT-enabled agri-food systems) Era-Net Cofund projesinin 2024 yılı çağrısı aşağıdaki temalar kapsamında 20/03/2024 tarihinde açılmıştır. Her tema altında yer alan detaylı açıklamalara Uluslararası çağrı metninden  ulaşabilirsiniz.
 
Çağrının Kapsadığı Tematik Alanlar:
KONU 1: Sürdürülebilir Tarım-Gıda Sistemleri için Yapay Zeka Araçları
KONU 2: Sanayi sonrası Tarım (post-industrial agriculture): Rejeneratif tarıma yönelik en iyi uygulamaları güçlendirme ve canlandırma amacıyla bilgi temelli ve dijital teknolojileri geliştirme
KONU 3: Tarımda Akıllı Karar Verme ve Yansıtma Sistemleri
KONU 4: Serbest Konu (Çağrı metninde belirtilen ana sorun/zorluklar hedef alınmalıdır.)

Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden fonlanacak olan üç farklı ortaktan oluşması gerekmektedir. Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir. Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde hem uluslararası çağrı başvuru koşullarına hem de ortak ülkelerin ulusal kural ve koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır.
 
Ortak arama için Uluslararası başvuru sisteminde yer alan Partnering Tool kullanılabilmektedir. Aynı zamanda ICT-AGRI-FOOD Meta Knowledge Base sayfasından sistemde kayıtlı kullanıcılara ve Calls sekmesinden daha önceki çağrılarda destek alan proje ekipleri ve proje bilgilerine ulaşabilirsiniz.
 
Çağrıya proje sunmak isteyen Türk araştırmacıların hem uluslararası çağrı ofisine (https://submission-ict-agri-food.ptj.de/call1), hem de TÜBİTAK’a başvuru yapması gerekmektedir. Ulusal proje başvuruları, Proje Başvuru Sistemi (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr) üzerinden yalnızca elektronik imza (e-imza) kullanılarak yapılabilmektedir. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.
 
Çağrı sekretaryası tarafından Başvuru Adayları için 24 Nisan 2024 10:00-11:30 CEST saatleri arasında soru-cevap oturumlu Webinar düzenlenecek olup, başvurmayı düşünen araştırmacılarımızın katılımı önemlidir. Webinara kaydolmak için tıklayınız.
 
Çağrı ile ilgili detaylı bilgi edinmek, çağrı metni ve uluslararası başvuru sistemine ulaşmak için tıklayınız.
 
TÜBİTAK ilgili çağrı ulusal başvuru koşulları için tıklayınız.
  • İklim Dayanıklılığı: Uyum Stratejileri ve Önlemler Sempozyumu 19 Aralık'ta gerçekleşecek

  • Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Ar-Ge Fikir Yarışması Başvuruları Başladı

  • Big Bang Startup Challenge için geri sayım başladı!

  • BARÜ Uluslararası 7. Ar-Ge Proje Pazarı ön değerlendirme sonuçları açıklandı

  • Fen, Mühendislik ve Eğitim Bilimleri Alanlarında Proje Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi

  • TÜBİTAK 2209- A/B Eğitimlerine 800'e yakın kişi katılım sağladı

  • Çimko Biyoçeşitlilik Yarışması

  • BARÜ Ar-Ge Proje Pazarı bu yıl Uluslararası ölçekte düzenlenecek

  • Deneyim Paylaşımı Semineri

  • Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 'Fen, Mühendislik ve Eğitim Bilimleri Alanlarında Proje Hazırlama Eğitimi' TÜBİTAK 2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.